Yıldırım:Burunlarından fitil fitil getireceğiz

‘Terörle bağlantısı bulunan belediye başkanlarının görevden alınması’na dair kanun maddesiyle ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘terörle bağlantısı olan’ belediye başkanlarının görevden alınmasına dair kanun maddesinin hazır olduğunu söylemişti: “Teröristin cenazesine omuz veriyorlar, garip tipleri barındırıyorlar. Belediyeleri, devletten parayı alıyor, yatırım yapmaları lazım ama yapmıyorlar. Teröre ilişen belediye başkanı görevden alınır.”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise kanun maddesiyle ilgili, “Bu belediyeler bizim değil, halkındır. Herhalde halk kendi belediyelerine sahip çıkacaktır. Atanacak olan memurları tanımayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yürütülen terör operasyonları hakkında, “Operasyonlar bitti, ikinci adımı atıyoruz. Yapılacak birkaç iş kaldı” ifadelerini kullanan Yıldırım, yurttaşların hükümetin ve devletin yanında olduğunu belirtti.
‘Yemezler!’

Yapacak birkaç işten birinin “Teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek” söyleyen başbakan, “Devletten parayı alacaksınız yol, park, kanalizasyon yapmak için, bu kaynakları çeşitli yollarla terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler! En kısa sürede verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz” diye konuştu.

Bu konuda yapılacak düzenlemenin en kısa sürede Meclis’e geleceğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Siz dağa lojistik destek yapacaksınız. Ondan sonra da demokrasi diyeceksiniz, yurt dışında Türkiye’yi şikayet edeceksiniz. Gelin, ‘Biz hata ettik, pişman olduk, siz doğrusunu yaptınız’ deyin, milletimize dönün. Marifet doğunun, güneydoğunun hizmetlerini engellemek değildir; vatandaşın önündeki engelleri kaldırmaktır, çukur, hendek kazmak değil.”
‘Cazibe merkezleri oluşturuyoruz’

Başbakan, operasyonların bitişinin ardından hükümet olarak ikinci adımı fiziki ve sosyal yenileme olarak atacaklarını belirtti: “Bütün yıkılan yerleri daha güzeliyle yapıyoruz. Alt, üst yapısıyla en güzel mimariyle. Gençlerimizi hayata bağlayacak, dağdan daha güzel bir gelecek olduğunu yaşatacak tedbirleri hayata geçiriyoruz. Cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Fabrikalar olacak, özel sektör işletecek, ürünleri de belirli süreyle biz alacağız. Oradaki gençlere iş, aş imkanı göstereceğiz. Terörün istismarından gençlerimizi ve bölge halkımızı kurtarmış olacağız.”