1043 özel öğretim kurumu kapatıldı

15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında ilk kararname yayınlandı. Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) ilişkisi tespit edilen okullara da el konulmaya ve kapatılmaya başlandı. Şu ana kadar 1043 özel öğretim kurumu kapatıldı ve kapatılan okulların listesi açıklandı. Binaları ise Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilmeye başlandı. Bu okullarda okuyan 138 bin öğrencinin ise şimdilik MEB’e bağlı okullara kaydırılacağı açıklandı.

15 Temmuz’da darbe girişinin bertaraf edilmesinden sonra devletin içerisinde kadrolaşan parelel yapı üyelerinin devlet kurumlarından temizle operasyonları devam ediyor. Bu operasyonlar içerisinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı da paralel yapı üyelerini açığa alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan FETÖ terör örgütüne bağlı olduğu belirlenen 1043 özel öğretim kurumu kapatıldı.

ANKARA’DA KAPATILAN OKULLAR

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 2 özel okul ve 1 öğrenci yurdu mühürlendi, 17 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY’ye maddi destek sağlandığı ve örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla Samanyolu İlkokul-Ortaokulu, Şefkat Anaokulu ve Özel Said Yavaş Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu mühürlendi.

Samanyolu İlkokul-Ortaokulu mütevelli heyetinde yer aldığı belirtilen 17 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

ÇUBUK

Ankara’nın Çubuk ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3 özel okul mühürlendi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY maddi destek sağladıkları ve örgütle bağlantılı oldukları belirlenen özel eğitim kurumlarına yönelik kaymakamlıkça çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda FETÖ’yle bağlantılı olduğu iddia edilen Özel Çubuk Temel Lisesi, Ahmet Doğan İlkokulu ve Ortaokulu ile Özel Çubuk Kayı Temel Lisesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve polis nezaretinde zabıta ekiplerince mühürlendi.