Almanya’da terör !

Almanya’da peş peşe yaşanan saldırılar, büyük korku yarattı. Almanya’nın Stuttgart kenti yakınlarındaki Reutlingen kasabasında gerçekleşen palalı saldırıda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Polis saldırganın Suriyeli bir sığınmacı olduğunu, olayın terör bağlantısı bulunup bulunmadığının araştırıldığını açıkladı.

Almanya’da bir hafta içinde yaşanan dört saldırı olayı korku ve endişeye neden oldu. Würzburg treninde yaşanan ve beş kişinin yaralandığı baltalı saldırının hemen ardından cuma akşamı Münih’te silahlı saldırı olayı yaşandı. Saldırgan dördü Türk, dokuz kişiyi öldürdükten sonra intihar etti. Cumartesi gecesi ise Hamburg-Bremen seferini yapan trende 22 yaşındaki bir kişi; bıçak çekerek, yolcuları tehdit etti. Würzburg ile Münih olaylarının da etkisiyle trende büyük panik yaşadı.

Öte yandan, Stuttgart kenti yakınlarındaki Reutlingen kasabasında gerçekleşen palalı saldırıda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Polis saldırganın Suriyeli bir sığınmacı olduğunu, olayın terör bağlantısı bulunup bulunmadığının araştırıldığını açıkladı.

VAGONA KİLİTLEDİLER

Saldırganın agresif hareketleri bilet kontrolü sırasında dikkat çekti. Kondüktör bunun üzerine vagonun kapılarını saldırganın üzerine kilitledi. Tren Bremen’e yakın Sottrum istasyonunda durunca, saldırgan başka vagona geçmeyi başardı ve bıçağını çekerek yolculara saldırdı. 20 yaşındaki bir yolcuyu boğazından, 19 yaşındaki bir yolcuyu ise sırtından bıçaklamak isteyen saldırgan başarılı olamadı.

BİR GÜN SONRA TESLİM OLDU

Panik içinde kaçışan yolcular, Ottersberg istasyonunda trenden indi. Saldırgan da aynı tren istasyonunda inerek, yolcuların üzerine yürüdü ve olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Polis saldırganı yakalamak için arama başlatsa da başarılı olamadı. Bugün polise teslim olan saldırganın psikolojik tedavi gördüğü ve saldırı sırasında alkollü olduğu belirtiliyor.

4. SALDIRI PALA İLE: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Almanya’nın Stuttgart kenti yakınlarındaki Reutlingen kasabasında gerçekleşen palalı saldırıda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Polis saldırganın Suriyeli bir sığınmacı olduğunu, olayın terör bağlantısı bulunup bulunmadığının araştırıldığını açıkladı.