ANAVATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÇELEBİ:Türkiye zor bir süreçten geçiyor

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ,15 Temmuzda yaşanan Darbe Girişimi ile ilgili olarak kamu oyuna bir bildiri yayınladı.
ANAP Genel Başkanı Çelebi :Türk siyaset sistemi, milli menfaatler çerçevesinde kendi içinde bir mutabakat zemini oluşturmalı, demokrasimiz de milletimizin umut ve beklentilerini karşılayacak şekilde çağdaş normlara ulaştırılmalıdır.dedi.
Çelebi tarafından yayınlanan bildiri aynen şöyle:
Aziz Milletim,

15-16 Temmuz tarihlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir gurubun önderliğinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi, demokrasiye inançla bağlı aziz Türk Milleti’nin ve güvenlik güçlerimizin kararlı ve cansiperane direnişiyle başarısızlığa uğratılmıştır.

Kökü dışarıda bazı güçler tarafından organize edildiği aşikar olan bu girişim, Milletimizin, ülkesine yönelik tehdit nereden, hangi koşullarda ve ne şiddetle gelirse gelsin, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni canı pahasına savunacağını ve hiçbir tehdite pabuç bırakmayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Ancak bu noktada zafer sarhoşluğuna kapılmak yerine, ülke ve dünya gerçeklerine dönmek, önümüzdeki tabloyu çok doğru okumak ve yaşadığımız bu elim hadiseyi öncesi ve sonrasıyla sebep-sonuç ilişkisi çerçevesinde, dahası devlet ciddiyetiyle değerlendirmek zorundayız.

Yaşadığımız coğrafya ve ülkemizin bu coğrafyada konum ve kaynakları itibariyle taşıdığı değer çerçevesinde, resmin bütününü görmek; darbe girişiminin de bu bütün içindeki fonksiyonunu çok iyi okumak mecburiyetindeyiz.

Geldiğimiz noktada Türkiye, siyasi ve bireysel çıkarların öncelik kazanmasına tahammülü olmayan bir süreçten geçmektedir.

Siyasal çatışmaların, toplumsal bölünme ve ayrışmaların bu ülkeye neler kaybettirdiğini görmezden gelemeyiz. İç hesaplara, hesaplaşmalara, intikam ve ödeşme mantığına yönelik siyasi yaklaşımlara ne bu devletin ne de bu milletin tahammülü kalmamıştır.

Geçtiğimiz süreçte ve bugün yaşanan iç ve dış gelişmelerin farklı çevrelerin art niyetli eylemleri için zemin oluşturmasına fırsat verilmemeli; etnik, mezhepsel, siyasi ayrışma ve çatışmalara neden olabilecek tahriklere kapılmadan, toplumsal hassasiyetlerimizin ortak bilinç ve kararlılıkla muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Türk siyaset sistemi, milli menfaatler çerçevesinde kendi içinde bir mutabakat zemini oluşturmalı, demokrasimiz de milletimizin umut ve beklentilerini karşılayacak şekilde çağdaş normlara ulaştırılmalıdır.

Demokrasimizi savunmak adına bugün millet zemininde sağlanan mutabakat, iktidarı ile muhalefeti ile siyaset sisteminin de kendisine çeki düzen vermesi adına bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Milletimizin bu umuda ihtiyacı vardır; dahası bunu hak etmektedir.

Anavatan Partisi, bu anlayış çerçevesinde ülkemizin, milletimizin umudunu besleyen, her kesimden insanımızı kucaklayan, temeli birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmaya dayanan siyaset yapılanması ile önümüzdeki dönemin aktif siyasi figürlerinden biri olacaktır.

Bu vesile ile, demokrasi tarihimize kara bir leke gibi damga vuran darbe girişimini şiddetle kınıyor; hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Allah bir daha ülkemize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın.

Saygılarımla…

İbrahim ÇELEBİ

Anavatan Partisi Genel Başkanı