ÇANKAYA BELEDİYE MECLİSİ DARBEYE KARŞI BİLDİRİ YAYIMLADI

ÇANKAYA BELEDİYE MECLİSİ DARBEYE KARŞI BİLDİRİ YAYIMLADI

Çankaya Belediye Meclisi Olağanüstü toplanarak 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı bildiri yayımladı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in olağanüstü toplantıya çağırdığı Belediye Meclisi, 153. Birleşiminde CHP ve AK Partili meclis üyelerinin katılımıyla 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini kınayan ortak bildiri yayımladı.

Meclis üyeleri ve izleyicileri darbe girişiminde yaşamını yitiren tüm vatandaşların anısına saygı duruşuna davet eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, milli iradeye ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirtti.

CHP Meclis Grubu adına söz alan Grup Başkanı Selçuk Dereli, egemenliğin kayıtsız şartsız milletindir diyen Atatürk’ün ilkelerinden hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini dile getirdi. Yaşamını yitiren tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Dereli, yaralılara da acil şifa dileklerini iletti.

AK Parti Grubu adına söz alan Başkanvekili Erdal Türk ise, devleti ele geçirme çabası olarak tanımladığı darbe girişimini lanetleyerek, daha vahim sonuçlar yaşanmadan kalkışmanın önlendiğini ifade edip sorumluların cezasız kalmayacaklarını söyledi.

Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından partiler tarafından ortak hazırlanan bildiri, Başkan Taşdelen tarafından okundu.

Bildirinin tam metni aşağıdadır:

“Egemenlik; kayıtsız, şartsız milletindir” sözünün hayat bulduğu Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya’sının Belediye Meclisi olarak, hain darbe girişimini lanetlemek, milli iradeye ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağımızı ilan etmek üzere olağanüstü gündemle toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle demokrasiye, parlamenter sisteme, insan hak ve özgürlüklerine yönelik bu hain darbe girişimini kınıyoruz. Bu saldırı karşısında direnirken şehit olan vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Ülkemizin huzuru ve refahı, milletimizin birlik ve beraberliği ile demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin bütün kurum ve değerlerine yönelik bu hain saldırı tüm partilerimizin ve halkımızın ortak iradesiyle bertaraf edilmiştir.

Bir kez daha Türkiye’de darbelerin zemininin kalmadığı, demokrasimizin halk tarafından hayatı pahasına savunulduğu ortaya çıkmıştır.

Parlamenter demokrasimiz hepimiz için vazgeçilmezdir. Çünkü Yüce Atatürk’ün belirttiği gibi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Parolamız budur ve bu olmaya devam edecektir.

Milli iradenin tecelligahı olan Gazi Meclisimizin bombalanması ve doğrudan yurttaşlarımızın hedef alınmış olması hain darbe girişiminin aslında bütün bir ülkeyi, devleti ve rejimi hedef aldığının açık bir kanıtıdır. Buna mukabil Türk halkı bir bütün olarak ülkesine, devletine ve demokrasiye sahip çıkmıştır.

Şimdi herkese düşen sorumluluk; bu iradeyi güçlendirmek, demokrasiye, birlik, beraberlik ve iç barışımıza sahip çıkmaktır. Hukukun üstünlüğü dahilinde bu darbeci zihniyetle mücadele etmek ve aynı zamanda olabilecek provokasyonlara izin vermemek temel vatandaşlık görevidir.

Biz Çankaya Belediye Meclisi olarak, hain darbe girişimini tekrar kınıyor, demokrasimize sahip çıkmayı bir görev ve sorumluluk olarak görüyor, her türlü darbe girişimine karşı milletin egemenliğinden yana tavır alıp mücadele edeceğimizi yüce milletimizin bilgisine sunuyoruz.

Alper TAŞDELEN Selçuk DERELİ Erdal TÜRK

Çankaya Belediye Başkanı Çankaya Belediye Meclisi Çankaya Belediye Meclisi

CHP Grup Başkanı AK Parti Grup Başkanvekili