ÇANKAYA’DAN “KARAOĞLAN”A VEFA

ÇANKAYA’DAN “KARAOĞLAN”A VEFA

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yaptığı açıklamada, Çankaya Belediye Meclisi’nde, CHP ve DSP Genel Başkanlıkları ve dört dönem Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlığını yapan, Bülent Ecevit’in anısının sonsuza dek yaşatılması amacıyla kendisinin de uzun süre ikamet ettiği Or-An semtinde bulunan bir parka Bülent Ecevit adının verilmesi yönünde oybirliği ile karar aldıklarını bildirdi.

Ecevit’in yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Or-An Semtinde bulunan bir parka büyük siyaset ve devlet adamının adını vereceklerini belirten Taşdelen, parkın her açıdan Ecevit’in anısına yakışır olacağını söyledi.

“Biliyorsunuz Or-An rahmetli Ecevit’in ölümüne kadar yaşamının önemli bölümünü geçirdiği ve çok sevdiği bir semt. Aynı zamanda onun görkemli siyasal kişiliği ile mütevazı yaşamının simgelendiği bir mekan. Bülent Ecevit, Türkiye sosyal demokrasisinin simge ismi, halkın sevgilisi, çok başarılı bir lider ve çok iyi bir insandı. Halkımız onu çok sevmişti. O’nu simgeleyen “Halkçı Ecevit” ve “Karaoğlan” isimlerini bizzat halk ona vermişti. Ben de ne mutlu ki, onun siyasi tedrisatından geçme olanağı yakalayabildim. Bunu kendim için büyük bir şans ve gurur vesilesi sayıyorum” diyen Taşdelen, ” CHP ve DSP’nin genel başkanlığını ve dört dönem Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlığını üstlenen büyük siyaset ve devlet adamının ismini, evinin de bulunduğu Or-An’daki bir parkımıza vereceğiz. Bu park ona olan vefa borcumuzun küçük bir simgesi olacak” dedi.