Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedelini çok ağır ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimiyle ilgili olarak, “Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler” dedi. Erdoğan, Marmaris’ten ayrıldıktan sonra kaldığı otelin bombalandığını da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimiyle ilgili Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
“Bugün bildiğiniz gibi öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu ve bu hareketliliğin neticesinde de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinde bir azınlık ne yazık ki ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne hazmedemeyen, milletimizin birliğini, beraberliğini ne yazık ki kabullenemeyen bu grup, çok daha önceden söylediğim gibi Paralel Devlet Yapılanması’nın ta kendisiydi ve bu yapılanma tabii 40 yıllık sürecin neticesinde silahlı kuvvetlerimizin içinde de emniyet teşkilatımızda da devletin diğer kurumlarında da kendine yer bulmuş, her türlü kılığa, kılıfa girmiş ve bugünlere kadar bu şekilde gelmiştir.
“BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEKLER”

Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir, bir ayaklanma hareketidir. Ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler. Bunu peşinen söyleyeyim. Burada milletin oylarıyla iş başına gelmiş bir hükümeti hazmedeyişi onlar için bitiş olmuştur.
“ALLAH’IN BİZE LÜTFU”

Yani burada milletin oylarıyla iş başına gelmiş olan bir hükümete, milletin oylarıyla iş başına gelmiş, Anayasa’nın ifadesiyle başkomutan olarak Tayyip Erdoğan’ı hazmedemeyişleri, bu iş onlar için bitiş olmayacak, onlar hangi yola başvururlarsa vursunlar, şunu bilmelerini özellikle istiyorum ki, biz bu yola, bu kutlu davaya başımızı koymuşuz, buraya biz canımızla, kefenimizle bu yola çıkmışız.

Her olanda hayır vardır anlayışından hareketle de eninde sonunda şu anda bu çıkış, bu hareket Allah’ın bize büyük bir lütfu. Niye büyük bir lütfu? Çünkü bu, tertemiz olması gereken Silahlı Kuvvetlerimizin temizlenmesine vesile olacak olan bir harekettir.
Birileri ne olacağını çok iyi kestirdiler, çok iyi biliyorlardı. Onun için de böyle bir adımı attılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye eski Türkiye değil, yeni Türkiye’nin davranış biçimleri çok daha farklıdır. Ve bu davranış biçimlerini kullanmak suretiyle biz bu adımı atıyoruz.
“HAVALİMANI ÜZERİNDE F-16’LAR UÇUYOR”
Paralel Devlet Yapılanması’nın bir işgali söz konusu. Ve düşünebiliyor musunuz, Atatürk Havalimanı’nın üzerinde F-16’lar uçuyor. Biz bu F-16’ları niye aldık? Bunu biz ülkeyi savunsun diye aldık.
Şimdi ise bu F-16’ları uçuranlar, uçurmaya muktedir olduğunu zannedenler, düşünebiliyor musunuz, bu havalimanına normal yolcuların inmesine ve kalkmasına müsaade etmemek üzere bunu yapıyor ve Cumhurbaşkanı’nı da bir taraftan tehdit ediyor.