FOLK MÜZİĞİN EFSANE SESİ JOAN BAEZ 12 AĞUSTOS’TA İZMİR’DE!

FOLK MÜZİĞİN EFSANE SESİ
JOAN BAEZ 12 AĞUSTOS’TA İZMİR’DE!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) işbirliği ve Pasion Turca’nın desteğiyle, 1968 kuşağının en etkileyici isimlerinden Joan Baez’i, bu kez İzmir’de hayranlarıyla buluşturuyor. Gerçek hayat ile kendi sanatsal görüşünü müziğine katarak tarihe tanıklık etmiş efsanevi sanatçı Joan Baez, 12 Ağustos Cuma günü İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda kariyerinin unutulmaz parçalarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatacak. Konserin biletleri 28 Haziran Salı gününden itibaren temin edilebilecek.

1988 ve 1989 senelerinde 2. ve 3. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Efes Antik Tiyatro’da, 1988, 1989 ve 1993 yıllarında İstanbul Festivalleri kapsamında ve daha sonra İstanbul Caz Festivali kapsamında 2004 ve 2015’te İstanbullu müzikseverlerle buluşan Joan Baez, beş kıtada yüzbinlerce dinleyiciye verdiği konserlerin bir yenisine İzmir’i ekliyor. 75. yaşını Ocak ayında Paul Simon, Damien Rice, Jackson Browne ve Mavis Staples Emmylou Harris gibi yıldızların buluştuğu bir konserle kutlayan Joan Baez, bu defa geleneksel baladlar, blues klasikleri, cowboy şarkıları ve etnik folk melodileri arasına sakladığı mesajları doğuştan sahip olduğu berrak sesiyle İzmir’de hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

1953’te henüz 18 yaşındayken ilk kez sahne aldığı 1. Newport Folk Festivali’nden bu yana müzik dünyasında özgürlük ve insan hakları için yazılan şarkıların vazgeçilmez sesi olarak ölümsüzleşen Joan Baez, aktivist müzisyenler arasında öncü isimlerden birisi olarak tanınıyor.

Jackson Browne, Janis Ian, John Prine, Stevie Wonder & Syreeta, Dickey Betts of the Allman Brothers Band ve Bob Dylan gibi ünlü isimlerin şarkılarına yer verdiği, 1975 tarihli “Diamonds & Rust” albümü büyük başarı sağlayan Joan Baez, 30’dan fazla albümle müzikte yarım asrı geride bıraktı. Müzik hayatı boyunca hem kendi bestelerini hem de Pete Seeger, Woody Guthrie, Phil Ochs, Bob Dylan gibi müzisyenlerin bestelerini ve şarkıları seslendiren Joan Baez, aktivist kimliğiyle popüler müziğin en önemli seslerinden biri kabul edildi. 2007 yılında Grammy Müzik Ödülleri’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülen Joan Baez, son olarak Mayıs 2015’te Uluslararası Af Örgütü’nün “Vicdan ve Bilinç Elçisi” ödülünü aldı.

Biletler 28 Haziran’da satışta;

Etkinliğin 200TL ile 50TL arasında değişen biletleri 28 Haziran Salı günü 10.30 itibariyle hizmet bedeli eklenmeden ana gişe Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden (A.A.S.S.M) (Pazar hariç her gün 10.30-17.30 saatleri arasında) ve hizmet bedeli ile Biletix satış kanallarından temin edilebilir. Ayrıca, sınırlı sayıda sahne önü biletleri de satışta olacak. Etkinlik günü İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda da bilet satışı yapılacak.

Lale Kart sahipleri biletlerini 27 Haziran Pazartesi 10.30 itibariyle biletix.com adresinden ve Lale Kart İletişim Merkezi’nden %25’e varan özel indirimlerle alabilirler.