LURA 27 AĞUSTOS’TA BODRUM KALESİNDE!

CABO VERDE GELENEĞİNİ CESARIA EVORA’DAN DEVRALAN LURA SON ALBÜMÜ “HERANÇA” İLE 12.ULUSLARARASI D-MARİN KLASİK MÜZİK FESTİVALİ KAPSAMINDA 27 AĞUSTOS’TA BODRUM KALESİNDE!

Cabo Verde’nin hasret, aşk ve deniz kokan şarkılarını tüm dünyaya ulaştıran, son yıllarda dünya müziğinin kazandığı en özel isimlerden biri haline gelen ve kariyerinin en iyi şarkılarını topladığı “Best Of Lura” için çıplak ayaklı diva Cesaria Evora’yı kaybetmeden kısa bir süre önce “Moda Bo” isimli şarkıyı seslendiren Lura, 12.Uluslararası D Marin Klasik Müzik Festivali kapsamında son albümü Herança’nın en güzel şarkılarının da yer aldığı repertuvarıyla 27 Ağustos’ta Bodrum Kalesinde hayranlarına unutulmaz bir akşam yaşatmak için Bodrum’a geliyor.

Lura, 2015 yılında yayınladığı, “Maria di Lida”, “Sabi di Más” ve “Ness Tempo di Nha Bidjissa” gibi enerjik ve hızlı tempolu şarkıların da yer aldığı son albümü “Herança” ile köklerine dönerken, Cabo Verde ruhunu taşıyan en güzel şarkılarını dinleyenlerin beğenisine sunuyor.

27 AĞUSTOS 2016 – 21:30 – BODRUM KALESİ

LURA Hakkında

Gerçek adı Maria de Lurdes Assunção Pina olan 31 Temmuz 1975 Lizbon, Portekiz doğumlu Lura, Cabo Verde’nin (Yeşil Burun’un) ve atalarının müzikleri ile dünyaya ulaşıyor. Geleneksel Cabo Verde müzikleri olan Morna, Funana ve Batuque gibi Afrika kıyılarının cennet adalarından çıkan tarzları tıpkı, düet yapma şansı da yakaladığı efsanevi yıldız Cesaria Evora gibi tüm dünyaya sunuyor.

Ancak Lura’nın en belirgin özelliği Cabo Verde’nin ruhunu Afrika ve Batı müzikleri ile sentezlediği kendine has tarzı. Babası Santiago, annesi Sao Nicolau asıllı olan Lura çocukken bir yüzme hocası olmak isterken, 17 yaşında teklif aldığı bir Juka düetiyle kaderi değişmiş ve birçok projede ardı ardına bir şarkıcı olarak yer alırken, Paulino Vieira, Bonga, Paula Flores, Bonga gibi birçok isimle çalıştıktan sonra 1996 yılında ilk albümü Nha Vida’yı kaydederek solo kariyerine başlamış. 1997 yılında, AIDS yararına olan Onda Sonora: Red Hot + Lisbon projesinde de yer alan Lura’nın uluslararası büyük çıkışı Carlos Saura filmi Fados ile gerçekleşmiş.

Kısa bir süre içinde uluslararası festivallerin aradığı yıldızlarından biri haline gelen Lura Eclipse albümü için “Müziğimdeki çeşitlilik Cabo Verde’nin doğasında var. Sadece Afrika değil Brezilya, Amerika ve Avrupa’dan gelen müziklerle Cabo Verde’nin müzikleri çok keyifli harmanlanmış. Ama şarkılarımın hepsinin kökleri kesinlikle geleneksel müzikler” diye konuşuyor.

Kariyerinin en iyi şarkılarını topladığı en iyiler albümü “Best Of Lura” için çıplak ayaklı diva Cesaria Evora’yı kaybetmeden kısa bir süre önce “Moda Bo” isimli şarkıyı da kaydeden Lura, 2011 yılında Cesaria anısına “Nós Diva” adlı şarkıyı seslendirdi.

​2015 yılında yeni albüm kayıdı için stüdyoya giren sanatçı “Maria di Lida”, “Sabi di Más” and “Ness Tempo di Nha Bidjissa” gibi enerjik ve hızlı tempolu şarkıların da yer aldığı “Herança” adlı son albümünü yayınladı. Lura 12.Uluslararası D Marin Klasik Müzik Festivali kapsamında 27 Ağustos’ta Bodrum Kalesinde hayranlarıyla buluşacak.