MAKEDONYA’DA ÇANKAYA RÜZGARI

ÇANKAYA’DAN BALKAN TÜRKLERİ GECESİ

MAKEDONYA’DA ÇANKAYA RÜZGARI

Çankaya Belediyesi Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te Balkan Türkleri Kültür Gecesi düzenleyecek.

Çankaya Belediyesi Makedonya’nın Başkenti Üsküp, Manastır, Ohri ve Struga kentlerinde bir dizi kültürel etkinlik düzenleyecek. 21-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikler ikili ilişkiler adına önemli bir adım olacak.

Çankaya Belediyesi Kardeş Şehir olduğu Üsküp Centar Belediyesi ile ortak düzenleyeceği kültürel etkinlikler programı kapsamında “Balkan Türkleri Kültür Gecesi” düzenleyecek. 21-22 Ağustos 2016 tarihleri arasında Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te gerçekleşecek etkinliğe, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen bizzat eşlik edecek. Milletvekilleri, işadamları ve Belediye Meclis Üyelerinin yer alacağı ziyaret, Türkiye-Makedonya ikili ilişkilerinin yerel düzeyde gelişmesine de fırsat sağlayacak.

Çankaya Belediyesi heyetini Türk asıllı Makedonya Devlet Bakanı Furkan Cako’nun eşlik edeceği devlet erkanı karşılayacak. Program kapsamında Kardeş Şehir olan Centar Belediyesi’nin sosyal projeleri, halk sağlığı alanındaki çalışma ve uygulamaları yerinde incelenecek, iş birliği imkanlarına dair heyetler arası görüşmeler olacak. Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği de ziyaret edilecek.

MUSTAFA KEMAL’İN AYDINLANDIĞI TOPRAKLAR: BİZİM RUMELİ

Üsküp’ün merkez ilçesi Centar ile ortak düzenlenen etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün babasının doğduğu yer olan Kocacık Köyü, Atatürk Evi ve Manastır kentinde yer alan, ilk gençlik yıllarının geçtiği, öğrenimini gördüğü ve mezun olduğu askeri liseye de ziyaret düzenlenecek.

KÜLTÜRLER ARASI SANAT BULUŞMASI

Akordeon ustası Muammer Ketençoğlu ve Balkan Yolculuğu müzik grubunun sahne alacağı Balkan Türkleri Gecesi’nde katılımcılar Balkan ezgileriyle dolu bir gece geçirecek. Her yıl 27 Ağustos-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenen ve 1974 yılında büyük şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın onur konuğu olduğu “Struga Şiir Akşamları” programına katılımın gerçekleşeceği etkinliklerde, Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu da performans sergileyecek.