MHP’de “AYIKLAMA” hareketi Meral Akşener ile başlatılıyor

MHP’de genel başkan adayı Meral Akşener’in genel merkeze karşı alternatif bayramlaşma programı düzenlemesi ve salonda çıkan kavga, iki kanatta da karşılıklı restleşmeye sahne oluyor. Genel merkez, ‘partiyi bölme çabası’ olarak nitelendirdiği alternatif bayramlaşma nedeniyle Akşener’le ilgili disiplin sürecini başlatmaya hazırlanıyor. Akşener kanadı ise olayın ardından sorumlular hakkında kamu davası açıldığını belirterek, bu davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

DİSİPLİN SÜRECİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “MHP’de bir ayıklanma mevsimi başlayacaktır” sözleriyle uyarıda bulunduğunu ifade eden MHP’li kurmaylar, ‘buna
karşın düzenlenen programın ülkücüler arasında provake anlamı taşıdığını’ dile getiriyor. Akşener’in daha önce de “‘Meral Akşener MHP’ye genel başkan olmasın, faili meçhullerin sorumlusu odur’ diyorlar. Hepsi kabulümdür. Bu ülke için, bu milletin birliği beraberliği için bir şey yapılması gerekiyorsa yapmışımdır, sorumluluğunu da sonuna kadar alıyorum”sözleri de parti yönetiminin tepkisine neden oluyor. Son kavgayla birlikte ‘Akşener’in bardağı taşıran son hamleyi yaptığını’ vurgulayan parti yönetimi, ‘partinin kamuoyu nezdinde daha fazla tartışılmaması ve ülkücüler arasındaki gerginliğin tırmandırılmaması için disiplin sürecinin başlatılacağını’ ifade ediyor.

AKŞENER’DEN ÇAĞRI

Akşener’in ise olaydan sonra yakın çevresine, “Yaşanan olaydan ötürü çok üzgünüm. Olayda provokasyon olduğu da çok açık. Bundan sonra arkadaşlarımız daha itidalli davranmalı. Ülkücüleri karşı karşıya getirecek hamlelerin kimseye faydası olmaz. Oraya gelen çocuklar da bizim çocuklarımız. En ufak kırgınlık dahi istemiyorum” değerlendirmesi yaptı. Akşener’in avukatı Feridun Bahşi, otele gelenler arasında Ülkü Ocakları’nın Ankara ve ilçe yöneticilerinin olduğunu ileri sürdü. Bahşi, “Biz, açılan bu soruşturmanın takipçisi olacağız. Çünkü orada silahlar konuştu ve yaralananlar oldu” dedi.

PAZARTESİ BULUŞUYORLAR

Bu arada 4 genel başkan adayı Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın temsilcilerinin pazartesi günü saat 13.00’te, yeni bir yol haritası belirlemek üzere bir araya geleceği bildirildi.