Suudi Arabistan’ daki patlamalarda 7 kişi öldü

Suudi Arabistan, dün üç ayrı kentte meydana gelen patlamalarla sarsıldı. Medine’de Müslümanların en kutsal mekânlarından biri olan Mescid-i Nebevi yakınındaki polis noktasına intihar saldırısı düzenlenirken, iki intihar saldırısı haberi de Cidde ve Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Katif’ten geldi.

SUUDİ Arabistan’da dün arka arkaya Cidde, Katif ve Medine kentlerinde dört patlama meydana geldi. Eşgüdümlo olduğu tahmin edilen saldırıları henüz üstlenen olmadı. Ancak başşüpheli IŞİD.

Dün ilk intihar saldırısı haberi günün ilk saatlerinde Cidde’den geldi. ABD konsolosluğunu hedef alan intihar saldırısı son anda engellenirken, İçişleri Bakanlığı olayda intihar saldırganının öldüğünü iki de polisin yaralandığını açıkladı.

Akşam saatlerinde ise Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Katif kentindeki Farac el-Umran Cami yakınında önce bomba yüklü bir araç patladı ardından cami yakınlarında intihar saldırısı düzenlendi. Olayda intihar saldırganı dışında ölen ya da yaralanan olmadı.
MEDİNE’DE ÖLÜ YA DA YARALI TÜRK YOK
Medine’de meydana gelen patlamanın ardından gelen bilgilere göre saldırıda Türk umrecilerden ölen ya da yaralanan olmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ekip başkanlığı, gerekli araştırmayı Türk umrecilerin kafile başkanları aracılığı ile yapıyor. Edinilen bilgiye göre patlama, Türk umrecilerin kaldığı otellere uzak olan bir yerde meydana geldi. Mescid-i Nebevi’yi yılda 2 milyon kişi ziyaret ediyor.