Trafik kazaları sanki terörle yarışıyor

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bayramda 129 kişinin hayatını kaybettiğini ve 471 kişinin yaralandığını hatırlatarak, bu ölüm oranının terörü bile solladığını söyledi.

Trafik kazaları terörü bile solladı

CHP’li Çam, Başbakan Binali Yıldırım’ın ölümlü trafik kazalarının yüzde 30 azaldığı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi ve “Sorumlular, ölen insanlar üzerinden kendilerine pay çıkararak siyaset yapmayı bıraksın ve duyarlı olsun” dedi ve şunları söyledi:

”Bütün ulaşım politikaları uluslararası şirketlerin ve yerli işbirlikçi simsarların karlılığı üzerine kurgulanıyor. Yollar halkın değil büyük ticaretin istediği gibi deniz kenarlarından, tarım arazilerinden, yerleşim yerlerini ortadan ikiye, üçe bölecek ve imar rantı sağlayacak şekilde yapılıyor. Bu felaketten kurtulmak için, öncelikle sorunun varlığı kabul edilmeli ve uygun bir devlet politikası oluşturulmalıdır. Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik ortaya konacak planlar, mutlaka süreleri belirtilmiş, ölçülebilir hedeflerle tarif edilmelidir. Yoksa her bayram bu acı halkası çoğalacak, buna dur demek mümkün.”