Yemen’de yönetim yanlısı güçler Kehbub bölgesini ele geçirdi

Yemen’de yönetim yanlısı güçlerin, stratejik öneme sahip Babu’l Mendeb Boğazı yakınındaki “Kehbub” bölgesinde bir hafta aradan sonra yeniden kontrolü sağladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) yöneticilerinden Ahmed Atıf, Aden ilindeki dünyanın en önemli deniz ticaret yollarından biri olan Babu’l Mendeb yakınındaki Kehbub bölgesinin Husiler ile devrik lider Salih yanlıları tarafından bir hafta önce ele geçirildiğini hatırlatarak, HDG destekli ulusal ordunun, stratejik öneme sahip bu bölgede yeniden kontrolü sağladığını belirtti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, bölgenin ele geçirilmesinde önemli bir rol oynadığını ifade eden Atıf, çatışmalarda yönetim yanlısı güçlerden 5 kişinin yaralandığını, 15 Husi militanının ise esir alındığını aktardı.

Öte yandan, Husilere yakın Sebe haber sitesinde, askeri kaynaklara dayandırılan haberde ise Husilerin, “Kehbub bölgesine doğru ilerleyen güçleri püskürttüğü ve 100 kişinin öldürüldüğü, onlarcasının yaralandığı ve askeri mekanizmalarının tahrip edildiği” öne sürüldü.

Husiler ile devrik lider Salih yanlıları, geçen perşembe günü stratejik öneme sahip Kehbub bölgesinde kontrolü sağlamıştı.