Bahçeli:Türkiye az kalsın işgal ve imha edilecekti…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “TSK’ya ahlak dışı yollarla sızan bu yapı, az kalsın Türkiye’yi işgal ve imha edecekti. Türkiye FETÖ gibi bir düşmanla ilk defa muhatap olmaktadır. Elbette bunda iktidarın çok günahı vardır ama ülkemizin şu anki durumunda yeni tartışmalara kapı aralamak bize göre faydasız ve anlamsızdır” dedi. Bahçeli, “TSK içindeki darbeciler ayıklansın ancak askerin itibar ve haysiyeti ezilmesin, vatan nöbeti bekleyenlere parmak sallanmasın” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli’nin konuşması şöyle:

TSK’ya ahlak dışı yollarla sızan bu yapı, az kalsın Türkiye’yi işgal ve imha edecekti. FETÖ Türkiye’ye pusu kurmuş, tuzağa çekmiştir. Türkiye FETÖ gibi bir düşmanla ilk defa muhatap olmaktadır. Elbette bunda iktidarın çok günahı vardır ama ülkemizin şu anki durumunda yeni tartışmalara kapı aralamak bize göre faydasız ve anlamsızdır.

Bugünlerde siyasi eleştiri ve suçlamalar bize bir şey kazandırmaz. Mesele Türk vatanının bölünmez bütünlüğünü kopmaz esaslara bağlamaktır. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi bir ve beraber olmazsak bizi azap dolu günler beklemektedir. Devletin ve milletin bekası her türlü siyasi gayenin üzerindedir.

Türkiye üzerindeki stratejik oyunların farkındayız. Bugünlere kadar her milli meselede arkasındaki seçmen desteği ne olursa olsun, kamuoyu partimizin ne dediğine dikkat kesilmiştir. 15 Temmuz’daki hain girişime ilk anda hayır diyen, milliyetçiliğin kaderini demokrasi ile bir göre MHP’dir. Türkiye’nin yayında duruşumuz şartlara göre şekil almamıştır. Türkiye’nin ihtiyacı farklılıkları kaşıyan değil birleştiren bir iktidar anlayışıdır.
FETÖ’nün açtığı yara derindir. FETÖ’nün eylem yoldaşı, ihanet ikizi PKK iş başındadır. FETÖ’nün boşluğu PKK tarafından doldurulmaktadır. Ne tarafa baksak hain var.

TÜRKİYE ADI KONULMAMIŞ BİR SAVAŞTADIR

Türkiye adeta adı konulmamış bir savaştadır. FETÖ ve PKK’nın eş zamanlı saldırıları nasıl bir tehditle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. 15 Temmuz FETÖ kalkışmasının dış bağlantıları ile ilgili iddialar ciddiyetini korumaktadır. ABD neden sert tepki vermek yerine çelişkili mesajlar verdi? Ne ABD ne Papa ne de özgürlük ve demokrasi şampiyonu bir başka ülkenin devlet başkanı darbe girişimini kınayamamıştır. Bunların gözünü Türklük ve Türkiye husumeti kapatmıştır.

VATAN NÖBETİ BEKLEYENLERE PARMAK SALLANMASIN

PKK’nın yapamadığını FETÖ yapmıştır. Bugüne kadar 3 adet üç adet KHK yayınlanmış ve devlet idaresinde köklü değişikliklere gidilmiştir. Çıkartılan KHK’lar kanalıyla kapsamlı ve yasal tasarruflar peş peşe uygulanmaktadır. MHP olarak gelişmeleri takip ediyoruz. Hukuksuz ve kanunsuz yere kimse mağdur edilmemelidir. Haksız ve mesnetsiz yere görevinden alınan kim varsa acilen eski konumuna getirilmelidir. Hukukun üstünlüğüne bağlılık şarttır.

TSK’nın ana gövdesinde yapılan düzenlemeler aceleye getirilmiştir. Kuvvet Komutanları’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması yeni sorunlar getirir. Çok değil 7 yıl önce başlayan Ergenekon ve Balyoz davalarında mağdur olan komutanların kumpasa kurban gittikleri bugün net bir şekilde görülmektedir.