Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna ARTVİN’ de PKK saldırısı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında ateş açıldı. Açılan ateşe korumaların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Şu anda çatışmanın devam ettiği öğrenildi. Konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu’nun araç içinde koruma altında tutulduğu belirtildi. Bölgeye askeri helikopter istendi.
AKP MİLLETVEKİLİ SALDIRI PKK İŞİ DEDİ
AK Parti Arvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Partili Kışla, Şavşat’ta aylardır 5 kişilik bir PKK’lı grubun arandığını, saldırıyı bu grubun yapmış olabileceğini söyledi.

A Haber’e konuşan AK Partili İsrail Kışla şu açıklamaları yaptı:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyorum. 4-5 kişilik bir PKK grubunun Şavşat’ta olduğu biliniyor. Özel hareket aylardır peşlerini takip ediyor, fakat temas kurulamamıştı, böyle sıkıntılı bir dönemi geçiriyorduk.

Aylardır arazide olmalarına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda böyle bir hadisenin yaşanmasından dolayı üzüntü duyuyorum. Burası çok dağlık ve ormanlık bir bölge. Biz tedirgin yaşıyorduk, kontrollü şekilde seyahat ediyorduk. Şavşat ve Artvin adına da üzüntü duyuyorum. İnşallah terör örgütleri bitmiştir.”
Olayın ayrıntıları :
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’e giderken Ardanuç İlçesi yakınlarında ateş açıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat İlçesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi.

Çatışma devam ederken, güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.

Bu arada Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından biri saldırı olmadığını güzergahta konvoyun geçişi sırasında çatışma çıktığını ifade etti. Aynı danışman Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.