Kızılay’a paralı giriş teklifine sert tepki !

Kent merkezlerine araç girişinden ücret alınması önerisine TMMOB Ankara Şubesi’nden sert tepki geldi: “Bunun için bilimsel akıl ve bütüncül planlama olması gerekir. O da bizim yöneticilerde yok.”

Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu Üyesi ulaşım plancısı Erhan Öncü’yle beraber düzenlediği basın toplantısında, “Paralı girişler Singapur ve Londra gibi ülkelerde uygulanıyor. Bu bütüncül bir planlamanın sadece bir parçası. Bizde ise bütüncül değil günübirlik politikalarla düzenlemeler yapılıyor. Parça başı ulaşım politikası olmaz” dedi.

‘Paralı olursa kıyamet kopar’

Ankara büyükşehir belediyesinin 20 yıldır metro yapımını bitiremediğinin altını çizen Candan şöyle devam etti: “Ulaşım politikaları gelir kapısı olsun diye yapılmaz. Kentlilerin ve kentin gelişiminin getireceği ihtiyaçlar ve potansiyeller üzerinden bilimsel kriterlere göre oluşturulur. Birçok ülkede bütüncül olarak kent merkezlerinin yayalaştırılması toplu taşımın arttırılması ile birlikte planlanır. Toplu taşımayı özendiren bir politika izlemezseniz özel otomobilleri nasıl devre dışı bırakacaksınız? Alt yapıyı, toplu taşımayı güçlendirmeden, yaya ve bisiklet öncelikli bir bakış açısı olmadan, Kızılay kent merkezine girişi paralı yaparsanız kıyamet kopar.”