SICAKTAN BUNALAN HAYVANLARIN İMDADINA ÇANKAYA YETİŞTİ

SICAKTA İMDADA ÇANKAYA YETİŞTİ

Kırsal mahallelerde yapı çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, sıcaktan bunalan sürünün imdadına yetişti. Yayla Mahallesi’nde hayvanlar için yalak hazırladı.

Kırsal mahallelerde çeşme, köy konağı, muhtarlık binası, yol açımı gibi çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklılarında bunalan küçükbaş hayvan sürüsünün imdadına yetişti. Yayla Mahallesi’ne oldukça büyük bir uzunlukta inşa edilen yalak, hayvanların susuzluğunu giderdi.
içerik
Çankaya’nın köyleri olarak bilinen kırsal mahallelerde, doğal yaşantıyı bozmadan yapı çalışmalarını sürdüren ve bölgede yaşayan vatandaşlara desteğini esirgemeyen Belediye, geçtiğimizaylarda, örgütlü Karahasanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle işbirliği yaparak 20 aileye, 20’şer koyun ve birer koç dağıtmıştı. Muhtarlar ve bölge halkıyla birlikte hazırlanan “Anlaşmalı Besicilik Projesi” kapsamında, kooperatif üyeleri arasından kurayla belirlenen 20 aileye 400 koyun ve 20 koç verilmiş ve üretimden elde edilen gelirin tarımsal kalkınma kooperatifine aktarılması kararlaştırılmıştı.

Kooperatif üyelerine dağıtılan küçükbaş hayvanların yanı sıra bölgede hayvancılıkla uğraşan vatandaşların sürüsüne de su desteği veren Çankaya Belediyesi, kırsal bölgedeki çalışmalarına da devam edecek.