Son dakika: Hakkari ve Bitlis’ten acı haberler peş peşe geldi!

Dün akşam Hakkari ve Bitlis’ten üzücü son dakika haberleri geldi. Hakkari Şemdinli’de PKK’lı teröristler askeri üs bölgesine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Bitlis’te ise PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda, bir asker şehit oldu, bir köy korucusu yaralandı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hizan ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda, bir jandarma uzman çavuşun şehit edildiğini, bir geçici köy korucusunun da hafif yaralandığını belirtti. Hizan ilçesinin Nazar bölgesi kırsalındaki operasyonda güvenlik güçlerine teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını ifade eden Çınar, şu bilgileri verdi:
“Operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu bir jandarma uzman çavuş şehit oldu, bir geçici köy korucusu da hafif yaralandı. Bu bölgede operasyon yürüten güvenlik güçlerimize öğlen saatlerinde de taciz ateşi açılmıştı. Saldırı düzenleyen teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.”

HAKKARİ’DE HAİN SALDIRI: 2 ŞEHİT

Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü’nün Kuzey Irak’a sıfır noktada bulunan Mergesav bölgesindeki askeri üs bölgesine PKK’lı teröristler tarafından saat 12.00 sıralarında havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Çatışmanın sürdüğü bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, sınır kesiminde yuvalanan PKK’lı teröristlerin bulunduğu bölgeler top atışlarıyla ateş altına alındı. Ardından da uçak hareketliliği başladı ve savaş uçakları teröristlere bomba yağdırdı.

ŞEHİT ATEŞİ AFYON’A DÜŞTÜ

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin askeri üs bölgesine düzenlediği saldırıda şehit düşen askerlerden birinin, Afyonkarahisar’ın Çay İlçe nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş 28 yaşındaki Mehmet Esen olduğu belirlendi.

Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü’nün Kuzey Irak’a sıfır noktasınaki Mergesav bölgesindeki askeri üs bölgesine, PKK’lı teröristler tarafından saat 12.00 sıralarında havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada şehit düşen askerlerden Mehmet Esen’in, Çay İlçesi Karacaören Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Bolu Komando Tugayı’nda görevli Mehmet Esen’in, geçici görevlendirmeyle Hakkari’ye gönderildiği belirtildi.

Nişanlı olduğu belirtilen ve 3 yıldır orduda olan şehit Uzman Çavuş Esen’in cenazesi, yarın memleketinde toprağa verilecek.

BALIKESİR’DE ŞEHİT ACISI

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin askeri üs bölgesine düzenlediği saldırıda şehit düşen askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Küssen’in Balıkesir İvrindi İlçesi’nde oturan baba ocağına ateş düştü.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü Mergesav Mevkii’ndeki askeri birliğe PKK’lı teröristler tarafında havan topları ve uzun namlulu silahlarla saldırıda düzenlendi. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada Uzman Çavuşlar Mehmet Esen ile Tuncay Küssen şehit oldular. Balıkesirli Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Küssen’in acı haberi baba ocağı İvrindi’nin Çarkacı Mahallesi’nde çabuk duyuldu. Baba Adnan (50) ve anne Fatma Küssen’e (48) şehit haberini İvrindi Kaymakamı Bekir Çelik verdi. Şehit evi Türk bayrakları ile donatılırken, haberi alan kayınları taziye ziyaretine geldi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Küssen’in Hakkari’de görev yapması nedeniyle memleketi Kütahya’nın Gediz İlçesi’ne bağlı Akkaya Köyü’nde ailesiyle kalan eşi Döndü Küssen’in ise acı haber burada verildi. Gediz Kaymakam’ı Avni Kula, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak ve Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu’nun ilettiği şahadet haberinden sonra genç kadın gözyaşlarına boğuldu.

Tuncay Küssen’in bugün ikindi namazından sonra memleketi Çarkacı’da toprağa verileceği öğrenildi.