24 saatte 24 ŞEHİT …Buna yürek mi dayanır ?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hakkari’nin Çukurca kırsalında sürdürülen operasyonlarda 100’ün üzerinde PKK lı teröristler öldürüldü ama son 24 saat içinde verdiğimiz 24 Şehidimizle yine can evinden vurulduk.
Çok sayıda kayıp veren PKK’da panik havasının hakim olduğu anlaşıldı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgide, terör örgütü yöneticilerinin son telsiz konuşmalarına göre şu ana kadar süren çatışmalarda 100’ün üzerinde ölü ve çok sayıda yaralıyı Irak’ın kuzeyindeki kamplara kaçırdıklarını ve yaralılardan çoğunun durumunun ağır olduğunu, ancak doktor ihtiyacını karşılayamadıkları için bu sayısının artacağı bilgisine ulaşıldı.

Telsiz konuşmalarında büyük bir panik havasının hakim olduğu, sözde liderlerin birbirlerine hakaret dolu ve suçlayıcı sözler sarf etmesinden örgütün moralinin çok düştüğü anlaşıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Hava Kuvvetlerinin desteğiyle 1’nci Komando Tugay Komutanlığı birliklerince Çukurca kırsalında devam eden operasyonda dün 33’ü ölü olmak üzere 63 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirilmişti.

Dün de çatışmalarda en son alınan telsiz dinlemelerine göre, 100’ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiği, ölü ve yaralı teröristlerin çoğunun takviyeye gelen gruplarca, Irak’ın kuzeyine götürüldüğü kaydedilmişti.

Bölücü terör örgütüne son yıllarda bir gün içinde en büyük kaybın verdirildiği ifade edilmişti.