Van’ da 8 ŞEHİT, ÇUKURCA ‘da 3 ŞEHİT

Bir günde 11 Şehit birden verdik.Dün Van da Tendürek dağında 8 askerimiz şehit olurken bir kötü haberde bugün Hakkari den geldi.Çukurca da ki çatışmalarda da 3 Şehit daha verdik.
Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında üs bölgesine dönmekte olan askeri birlik saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde Gülizar mevkiinde pusu kuran PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Van Valisi İbrahim Taşyapan dün gece “8 şehidimiz olma ihtimali var. Ama rakamları henüz netleştiremediğimiz için onları yarın (cumartesi) paylaşmayı uygun buluyoruz” demişti. Van Valiliği’nden bugün yapılan açıklamada “2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz yaralanmıştır” ifadelerine yer verildi. 11 PKK’lı teröristin ölü ele geçirildiği bölgede 3 gündür devam eden operasyonlarda perşembe günü de 1 asker ile 3 korucu şehit olmuştu.

Tendürek Dağı’nda perşembe günü arama- tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçlerine PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 uzman çavuş ve 3 korucu şehit oldu, yaralanan 18 asker Van’daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.
HAKKARİ ÇUKURCA DA 3 ŞEHİT
Hakkari’nin Çukurca İlçesi kırsalında bu sabah saatlerinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3’ü ağır olmak üzere 20 askerin yaralandığı bildirildi.

Çukurca kırsalında operasyonu sürdüren güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında bu sabah saat 06.45 sıralarında çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit olurken, çatışmada yaralanan 20 asker helikopterle Fatih Kışlası’na, oradan da ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirildi.