Seçim sath-ı maili.

Ender YOLDAR

Eskiler,”Seçim sath-ı maili”sözünü çok kullanırlardı.  Bu ifade ile ;artık bir defa seçim lafı ortaya çıktığı zaman, ondan kaçış olamayacağı,  her şeyin, herkesin seçime doğru, seçim için hareket edeceğini anlatırlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın Antalya’ da yaptığı son konuşmada  ”fazla değil 5 ayımız var. 5 ay durmak yok, sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız?” sözleri  sandığın Haziran ayında belki de daha önce önümüze konulacağını gösteriyor.

Bunun,yani seçimin  zaten alameti farikalarını son zamanlarda sıkça görmeye başlamıştık bile.Pahalılık ve yoksulluk karşısında uzun süredir inim inim inleyen  halka karşı bol keseden  yapılan vaatler ve icraatlar olası bir seçim yatırımının  işaret fişekleriydi adeta..

Öyle ya bayram değil seyran değil Eniştem beni niye öptü? sözü  boşuna yerleşmemişti dilimize.?

Özellikle yıllardır bekleyen Erken Yaşta Emekliliğe takılanları kapsayan ve halk arasında EYT liler olarak bilinen insanların beklediği yasayı ” Ben bu makamda olduğum müddetçe bana bunu kabul ettiremezsiniz” gibi iddialı bir söze ve duruşa rağmen çıkarmayı kabullenmekle başlayan ardından da asgari ücreti % 50 den fazla artıran kararı verdiren güç seçimlerde kaybetme korkusu taşımıyor mu ?

Ama seçmeni  bir türlü dizginlenemeyen, kontrol altına alınamayan bu hayat pahalılığında bu tür vaatlerle ikna etmenin  çok kolay olmadığı da görünen ayrı bir başka gerçek.

Özellikle dar ve sabit  gelirlilerin yanı sıra emeklilerin bu gidişattan hiç ama hiç memnun olmadıkları  görülse de iktidarın buna bir türlü istenilen çözümü bulamaması AKP açısından bu seçimlerin çok zor geçeceğinin en büyük sinyali olarak görülüyor.

Üstelik artık AKP nin ve Erdoğan’ ın karşısında 6 lı Masa diye adlandırılan ”Millet İttifakı” gibi çok güçlü bir rakip var bu seçimlerde .

Bakalım ve bekleyelim.

Ender YOLDAR