ABD dost mu, düşman mı ?

Ender YOLDAR

Karanlık güçlerin yeniden iş başında olduğunu ve

Halk düşmanlarının yine sahneye çıktığını gördüğümüz Taksim deki terör eylemleri bir kez daha gösterdi ki Türkiye’nin ve Türk Milletinin düşmanları her an milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmak için teröre destek olmaya  devam ediyorlar.

Bakın bu kararlılığımızı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu  nasıl yorumluyor ;”Biz bu ülkede barış içinde yaşamak istiyoruz. Görüşlerimiz farklı olabilir, ne olursak olalım bu ülkede bayrağımızın altında, vatanımızda özgürce yaşamak istiyoruz. Her türlü teröre karşı gönül birliği yapmak zorundayız. Her türlü teröre karşı ortak ses çıkarmak zorundayız ve terörü lanetlemek zorundayız. Terör nereden, kimden gelirse gelsin, kaynağı ne olursa olsun teröre karşı bu ülkede yaşayan 85 milyonun aynı şeyi seslendirmesi lazım. Terörü, terörü yapanları, onlara destek verenleri lanetlemesi lazım. Bunu yaptığımız zaman gönül birliğimiz olur, kucaklaşmamız daha güzel olur”

İç işleri Bakanı Süleyman Soylu nun aşağıdaki tespiti de tehlikenin boyutlarını göstermesi bakımından oldukça önemlidir.

“Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz” diyerek ABD’yi suçlaması ise olayın bilinenin aksine daha da derinlere doğru gittiğini gösteriyor.

Soylu çok haklı olarak ABD yi suçlarken şunları söylüyor;

“Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajını da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah’ın izniyle. ABD Büyükelçiliği’nin taziyede dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani’yi terör bölgelerini destekleyen ve oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz.”

O halde bizler de “Ülkenin kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Üzerimize çöken karanlığı birlikte aydınlatacağız”