EYT daha ete kemiğe bürünecek…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati. Hürriyet Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı. Nebati, EYT ile ilgili kendilerinin hazırlıklarını tamamladığını belirterek “Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Hürriyet Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı.

Nebati EYT’lilerin ilk maaşlarını ne zaman alacağına dair soruyu şöyle yanıtladı: 

“Cumhurbaşkanı’mızın bu konudaki duruşu belliydi. Biz EYT ile ilgili tedbirimizi aldık. Hazırlandık. Biz hazırlıklıyız. Süreç tamamen kendi mecrasında yürüyor. Yasa çıktıktan sonra Çalışma Bakanlığı tarafından tamamlanması gerekiyor. Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur. Biz hazırız.”

Borsa’daki küçük yatırımcıya bir tavsiyeniz var mı ? Son günlerde Borsa’da yaşanan düşüşler için ne diyorsunuz? sorusunu Nebati şöyle yanıtladı:

“Borsadan korkmasınlar. Ama mutlaka finansal okuryazar olsunlar. Herkesten akademik derinlik veya uzmanlık beklenemez. Ama bilinçli olarak danışmanlık üzerinden gidilebilir. Kısa gün kârını öncelemesinler. Borsa’yı bir kumarhane gibi görmesinler. Çünkü Türkiye Borsası için büyük bir fırsat doğdu. Çok sayıda insan borsaya giriyor. Halka arzlarla yeni firmalar borsaya giriyor. Borsa kumar veya kısa gün kârı değil doğru ve verimli bir finansal araç. Kısa vadeli, gündelik bakmasınlar