Şehirlerde çeteler cirit atıyor

Ankara’nın göbeğinde işlenen siyasi cinayetin üstündeki örtü kalkmazken, İstanbul’da uyuşturucu çeteleri sokak ortasında çatıştı. Mafya hesaplaşmalarının, yolsuzlukların, hukuksuzlukların tırmanışı ’90’lar karanlığı geri mi döndü’ endişesine yol açtı. Devletin çöktüğü Latin ülkelerini aratmayan vahim gidişatı önleyecek kararlı bir iradenin ortaya konması gerektiği belirtildi.

Türkiye, Ülkü Ocakları eski Başkanı suikastıyla yıllar sonra siyasi cinayetle sarsıldı. Kontrolsüz göç akınıyla birlikte yerli-yabancı mafyalar sokak ortasında hesaplaşmaya başladı. Haliç’teki çatışmanın altından da çeteler çıktı. Vahim gidişat bir kez daha 90’lar karanlığını akıllara getirdi.

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’nın göbeğinde gündüz vakti katledilmesinin üzerinden üç hafta geçti. Suikastı organize eden ekip tespit edilip tutuklanırken silahı tutan el hâlâ firari durumda. Sabıkası olan ve tüm bilgilileri Emniyet’in elinde bulunan Eray Özyağcı’nın tek kare fotoğrafının yayınlanmaması tartışılırken tetikçinin akıbetine dair çeşitli iddialar ortaya atıldı. Sinan Ateş suikastı aydınlatılmazken son dönemde yaşananlar sokakların yerli-yabancı mafyanın hesaplaşma sahasına döndüğünü ortaya koydu.

Sırbistan’daki en etkin suç örgütlerinden ‘Skaljari’ çetesinin lideri, Kırmızı Bülten ile aranan Jovan Vukotiç, geçen eylülde eşi ve çocuklarının yanında İstanbul Şişli’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Ardından kasım ayında uyuşturucu kaçakçısı Sırp asıllı Zeljko Bojanic de yıllardır yaşadığı Sarıyer’de yakalandı.

Polis “Boris” takma adını kullanan uyuşturucu baronunun bahçesinde günlerce ceset aradı. İstanbul’daki iki AVM’de ardı ardına yaşanan silahlı çatışmalarda da çete hesaplaşması iddiası dile getirildi. Son olarak iki gün önce Haliç Köprüsü girişinde seyir halindeki bir araca silahlı saldırı düzenlendi. 20 gün önce cezaevinden çıkan Cumali Aslan’ın (34) kalaşnikof tüfekle açılan ateş sonucu öldü. İki kişinin de yaralandığı olayda köprü üzerindeki sürücüler büyük korku yaşadı, manevra yaparak çatışma alanından uzaklaşmaya çalıştı. Saldırganlar araçlarını yaklaşık 50 metre ileride bırakıp kaçarken bu olayın altından da çete hesaplaşması çıktı.

Saldırganların, İtalya’da tutuklu bulunan suç örgütü lideri Barış Boyun’la bağlantılı olduğu ve Daltonlar Çetesi operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldıkları belirlendi.

Eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, mafya çatışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet’ten Şeyde Öztürk’e konuşan Saçan “Mafya, ülkede bir seviye yükseldi. Suriye, İran, Afganistan gibi yerlerden gelen ve ne oldukları belli olmayan insanlar potansiyel organize suç ve terör örgütleri tarafından kullanılmaya müsaitler. Ülkenin asıl sorunu kim oldukları belli olmayan, parmak izleri bulunmayan kişiler. Afgan ve Suriyeliler tetikçi olarak kullanılmamışlarsa bile kullanılacaklardır. Bunlar parasız pulsuz oldukları için git şuna sık sana 10 bin TL verelim diyecekler” ifadesini kullandı. Mafyanın dört ayağının olduğunu söyleyen Saçan, şunları kaydetti.

“Basın, siyaset, kamu görevlileri ve iş insanları. Siyaset bir ayağı olduğuna göre mafyanın temizlenmesini istiyorsa ortaya çıkıp ‘Ben bunu istiyorum’ demeli.”

SEDAT PEKER’E SUİKAST GİRİŞİMİ İDDİASI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Peker’e suikast girişiminde bulunmak istediği ileri sürülen İranlı bir kişinin Birleşik Arap Emirlikleri’nde tutuklu olduğunu açıkladı.

Barkın söz konusu şüpheliye ilişkin olarak “Türkiye’den bağlantıları var, çok açık. Ve Sedat Peker bu kişi tutuklanmadan önce bu kişinin kendisi hakkındaki suikastla görevlendirildiğini biliyor ve o kişiye mesaj yolluyor” dedi. Barkın ayrıca Netflix’in Sedat Peker’e teklifte bulunduğunu, Peker’in ise “Benim oynayacak kişinin çılgın bir kişi olması gerekiyor” dediğini ileri sürdü.

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’e infazda soru işaretleri dururken yaşananlar “Türkiye Teksas’a döndü. Silahı kapan sokağa çıkıyor devlet hesap sormak için neyi bekliyor” tepkilerine yol açtı.

AVM’DE KARA PARA PAYLAŞIM SAVAŞI HALİÇ’TE ÇETE HESAPLAŞMASI!

Türkiye’de neredeyse her gün yeni bir mafya yapılanması çıkar hale geldi. Vadiistanbul AVM’de iki grup arasındaki silahlı kavga sonrası İstinye Park AVM’de çıkan çatışma için ‘Mafyanın kara para paylaşım savaşı’ iddiaları dile getirildi. Kırmızı bültenle aranan Sırp uyuşturucu baronu Bojanic villada yakalanırken, son olarak Haliç Köprüsü üstünde silahların ateşlendiği saldırının bir başka çete hesaplaşması olduğu ortaya çıktı.

Kaynak:KARAR.COM