”SADAT Canlı yayında Kılıçdaroğlu’nu tehdit etti”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100’de Uğur Dündar‘ın sorularını yanıtlarken yaşanan SADAT reklamı krizi gündeme bomba gibi düştü.Yayın sırasında ekranda SADAT’ın reklamının  verilmesi büyük tepki topladı.Söz konusu reklamda, SADAT’ın “Stratejik danışmanlık, eğitim ve lojistik…” gibi çeşitli hizmetlerinin sıralandığı dikkatlerden kaçmadı.

CHP lideri yayından sonra attığı Twette ”o az kalmış aklınızı alırım sizin ,paramiliter artıkları siz kimi tehdit ediyorsunuz ” diyerek çok sert tepki gösterdi.

Program sunucusu Uğur Dündar sosyal medyadan yaptığı paylaşımla olayla bir alakasının olmadığını belirtti. Dündar paylaşımında, “Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklam bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık 3 saati bulan bizim programın yayınında sadece 8 saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış ve tekrar ekrana getirilmemiş.” dedi.

 

Öte yandan ekranlarda verilen SADAT reklamının haberleştirilmesine, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi‘nden tepki geldi. Tanrıverdi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Diken’e göre SADAT reklamı Cumhurbaşkanı aday adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaadlerinden daha mı önemli?” ifadelerini kullandı.