ABD Kongre Üyesinden Erdoğan’a suçlama

ABD Kongresi’nde düzenlenen Türkiye konulu oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası attığı adımlar ağır şekilde eleştirildi.
ABD Kongresi’nde düzenlenen Türkiye konulu oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası attığı adımlar ağır şekilde eleştirildi. Kongre üyeleri, Erdoğan’ın başarısız darbe girişimini, siyasi gücünü daha da artırmak için fırsat olarak kullandığı görüşünü dile getirerek, Erdoğan ve hükümeti adeta topa tuttu.
Amerikan İlerleme Merkezi’nden Alan Makovsky, Cemaat’in, “düşmanlarını” takip için Türkiye’de devlet kurumlarını kullandığı gizli bir tarafının da bulunduğuna dair dolaylı kanıtların olduğunu, Ergenekon ve Balyoz davalarında bunun görüldüğünü ifade etti.

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Avrupa, Avrasya ve Yükselen Tehditler Alt Komitesi’nde “Darbe Girişimi Sonrası Türkiye” başlıklı oturum düzenlendi.

Oturuma Gazetecileri Koruma Komitesi Avrupa ve Orta Asya Programı Koordinatörü Nina Ognianova, Amerikan İlerleme Merkezi adlı düşünce kuruluşunun uzmanı Alan Makovsky, Şiddet İçeren Aşırılık Çalışmaları Uluslararası Merkezi Başkan Yardımcısı Ahmet Yayla ve Atlantik Konseyi adlı düşünce kuruluşunun uzmanı Aaron Stein konuşmacı olarak davet edildi.

​ALT KOMİTE BAŞKANI: “ERDOĞAN SİYASİ GÜCÜNÜ ARTIRMA PEŞİNDE”

Alt Komitenin Başkanı Cumhuriyetçi Parti California milletvekili Dana Rohrabacher, “Erdoğan, başarısız darbe girişimini siyasi gücünü daha da artırmak için fırsat olarak kullanarak, zaten kötü olan vaziyeti daha da kötü hale getiriyor” dedi.

Rohrabacher, “Hükümet bu darbe girişimini eski hesapları kapatmak ve Erdoğan’ın vizyonuna yeterli derecede bağlılık göstermeyenleri temizlemek için kullanıyor” ifadesini kullandı.

Hükümetin bir “cadı avı” yürüttüğünü iddia eden Rohrabacher, bu stratejinin Türk halkına yararının dokunmadığını kaydetti