ABD Suriye li Kürtleri silahlandırmaya devam ediyor

Amerikan yönetimi bir kez daha Suriyeli Kürtlere silah vermeye devam edeceğini duyurdu.
Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile birlikte senatörlerin sorularını yanıtlayan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, “Suriyeli Kürtlerin silahlandırılmasını destekliyor musunuz?” sorusuna “Daha önce zaten silah vermiştik, onlar Suriyeli Demokratik Güçler’in bir parçası. Suriyeli Kürtlerle çalışmaya devam edilmesini destekliyorum” diye yanıt verdi.

Dunford ise Kürtlerin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı destekleyip desteklemediklerine ilişkin soruya “Esad şu anda kazanıyor, bir sene öncesine göre daha güçlü” yanıtını verdi.
‘Kürtlere destek, Rakka operasyonunun başarı ihtimalini artırır’

IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’ya yönelik operasyonun başarı ihtimalinin artması için PYD’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) takviye edilmesinin gerekliği olduğunu belirten Dunford, “Suriye Demokratik Güçleri ile ilgili olarak ne yapacağımız konusunda ihtiyatlıyız. Onlara destek verdik. Karadaki en güçlü müttefiklerimiz. Suriyeli Demokratik Güçler ve Türk müttefiklerimizle ilişkilerimiz arasında denge kurmak hayli zor” diye konuştu.
‘Suriyeli Kürtleri silahlandırmak askeri bir imkan’

“Eğer bu sorunlar halledilirse bölgede daha etkin olmamız adına Suriyeli Kürtleri silahlandırmamızın bizim için askeri anlamda bir imkan olduğuna katılır mısınız?” yolundaki soruyu ise Dunford şöyle yanıtladı: “Buna katılırım. Suriyeli Demokratik Güçleri’ne takviye yapılması Rakka’da muhtemel başarı ihtimalimizi artıracaktır.”