Akdağ:Kabine de bu tip değişiklikler her zaman olur

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ‘istifasını’ değerlendiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Bu tip değişiklikler olur, önümüzdeki günlerde de bu tür değişiklikler olacaktır” dedi.

Beklenmedik bir şekilde dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım görüşmüş, ardından kısa bir açıklama yapan Yıldırım, Ala’nın istifa ettiğini açıklamıştı. Ala’nın koltuğuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Soylu’nun yerine eski sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu getirilmişti.

Mersin’de konuşan Akdağ, Ala’nın görevinden ayrılması için başbakanın zaman zaman böyle revizyonlara ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

Akdağ sözlerine şöyle devam etti: “Bazen de arkadaşlarımızın kendisi de bunu talep edebilir. Bunlar çok tabidir. Bu tip değişiklikler olur, önümüzdeki günlerde de bu tür değişiklikler olacaktır. Yarın olacaktır anlamında söylemiyorum ama bunları çok normal karşılamak gerekir. Geçmiş dönem Türkiye’si ile kıyaslarsanız Türkiye’de bakanlık sürelerinin önceki dönemlerle kıyaslanmayacak kadar daha uzun olduğunu görürsünüz. Dolayısıyla Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle gerçekleşmiş bir değişiklik olarak görüyorum. Efkan kardeşime de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Görevi yeni alan Süleyman Bey’e, Çalışma Bakanı olan Sayın Müezzinoğlu’na da başarılar diliyorum.”

Filed Under: vitrin