Altan Kardeşler de göz altında

Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler, bu sabah İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Altan kardeşler hakkında gözaltı kararı alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay; gözaltı yazısında Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan’ın ‘Özgür Düşünce’ isimli televizyon programında ‘darbe çağrışımıyla ilgili subliminal (bilinçaltı düşünce) mesajlar’ verdiklerini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetin tehdit edildiğini savunan Tuncay, yazısında şunları kaydetti: “Darbe girişimini, terör örgütüyle fikir ve eylem birlikteliği içinde olmadan bir gün öncesinden bilmeleri mümkün değil. Bu nedenle şüpheliler, darbe girişiminde bulunan bir kısım terör örgütü mensubu askerlerle iştirak halinde atılı suçu işledi.”

DHA, programdaki sözleri nedeniyle Nazlı Ilıcak’ın da ifadesinin alınacağını bildirdi. Altan kardeşlerin, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.