MÜHYE’DE KURBAN BAYRAMI RAHATLIĞI

-MÜHYE’DE KURBAN BAYRAMI RAHATLIĞI

Ankaralılar, Çankaya Belediyesi’nce tüm çalışmaları yapılarak günler öncesinden hazırlanan Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda, sağlıklı ve düzenli bir ortamda kurbanlarını kesmenin rahatlığını yaşadılar.

Çankaya Belediyesi’nin çay ve çorba ikramı ile hizmet verdiği alanda bulunan 5 bin araçlık otopark, vatandaşlara büyük kolaylık sağladı.

Kurban Bayramı’nın ilk günü Çankaya Belediyesi Mühye Kurban Kesim Alanı Ankaralılarla doldu taştı. Bayram namazının ardından hızla kalabalıklaşan kesim alanında binlerce vatandaş ibadetlerini yerine getirdi.
Çalışmalarına haftalar öncesi başlayan Çankaya Belediyesi’nin temizlikten güvenliğe, park alanından ulaşıma kadar çok yönlü şekilde hazır hale getirdiği kurban kesim alanı, Ankaralıların kurbanlarını kesmek için en çok tercih ettiği alan oldu.

HİJYENE ÖZEL ÖNEM GÖSTERİLDİ
Hijyene özel önem gösterilmesi nedeniyle bayram öncesi düzenli olarak ilaçlanan alanda kurbanlarını kesen Ankaralılara, belediye ekipleri de yardımcı oldu. Kesim sonrası işlemler için hazırlanan havalı calaska sistemi ile zaman tasarrufu sağlanarak vatandaşların kısa sürede işlemlerini bitirmeleri sağlandı. Hayvan gübreleri ile seyyar tuvaletler de Belediye ekipleri tarafından gün boyunca temizlendi.

ÇANKAYA EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA
Talep eden vatandaşların hayvanlarına ultrason cihazı ile gebelik kontrolünün de yapıldığı kurban kesim alanında, Çankaya Belediyesi’nin bu yıl kurduğu silahlı yakalama timi de hazır bekletildi.
Büyük ve küçükbaş hayvan satışının yapıldığı 160 çadır bulunan Mühye Kurban Kesim Alanı’nda bayram boyunca ilaçlama sürecek. Ayrıca, ambulans, sağlık ekipleri, Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanlarından oluşan 12 kişilik ekip, yüzü aşkın zabıta ve hayvan kontrol araçları da bayram sonuna kadar hazır bekletilecek.