HASRET GÜLTEKİN PARKI DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE AÇILDI

HASRET GÜLTEKİN PARKI DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE AÇILDI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: ”Kısacık ömrüne barışı, sevgiyi ve sanatı sığdıran Hasret Gültekin adına yaptığımız bu parkı, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde açmaktan onur duyuyoruz”

Çankaya Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Katliamı’nda henüz 22 yaşındayken hayattan koparılan halk ozanı Hasret Gültekin’in adını verdiği parkı törenle açtı.

Demokrasi şehitleri, sanatçı ve bilim insanı gibi tüm değerlerine sahip çıkan Çankaya Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde anlamlı bir açılışa imza attı. 2 Temmuz 1993’te Sivas Katliamı’nda yaşamdan koparılan halk ozanı Hasret Gültekin’in adı Dikmen’de yapımı tamamlanan parkta yaşayacak.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliği yaptığı açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara Milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Nihat Yeşil, CHP Ankara il ve ilçe örgütlerinin başkan ve üyeleri ile demokratik kitle örgütlerinin başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TAŞDELEN: “SİVAS’TA YAKILAN İNSANLIKTI”

Sanatçı Ersin Perçin’in deyiş dinletisiyle başlayan açılış töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 2 Temmuz 1993’de Sivas’ta sadece 33 aydın ve sanatçının değil insanlığın yakıldığını söyleyerek “Ancak o katiller, ışığın, aydınlığın türkülerin yanmayacağını hesap edemediler. Biz türkülerimizle, semahlarımızda, barışa ve dostluğa olan isteğimizle onları daima yaşatacağız” dedi.

Çankaya Belediyesi’nin yaptığı parklara ve kültür merkezlerine, bu topraklardan yetişmiş değerlerin adını vermeyi bir gelenek haline getirdiğini kaydeden Taşdelen, “Katiller onları aramızdan aldıklarını sanadursun, biz onları her gün isimleriyle ve değerli emekleriyle anarak yaşatacağız. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü ve Hasret Gültekin adına yaptığımız bu parkın açılışı için daha güzel daha anlamlı bir gün olamazdı. Hasret de, Sivas’ta yitirdiğimiz diğer canlarımız da bizler için barışın birer elçisidir. Onları sevgi ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

“BARIŞI BU TOPRAKLARA GETİRECEĞİZ”

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Hasret Gültekin’in eşi Yeter Gültekin adına yaptığını belirttiği konuşmasında “Yeter Gültekin, sağlık problemlerinden dolayı açılışa katılamadı. Oysa burada olmayı çok istiyordu. Size onun sözlerini aktarmak benim için bir gururdur” dedi.

Yeter Gültekin’in “Ben Hasret’e hasretim. Babası katledildiğinde henüz karnımda olan oğlum Roni, babasına hasret. Biz Almanya’da yaşıyoruz yani vatanımıza, toprağımıza hasretiz. Ama hepimiz, en çok da barışa, kardeşliğe ve birbirimize sarılmaya hasretiz” sözlerini kalabalığa ileten Sarıhan, “Ben Yeter’in ve Sivas katliamında sevdiklerini kaybeden ailelerin direncinden çok şey öğrendim. Bizler, barışa giden yolu Hasret’in “İnsan nasıl yaşamalı” sözlerinden yola çıkarak bulacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de konuşmasında bu ülkeye 2 Temmuz’u yaşatan zihniyetin hala işbaşında olduğunu söyleyerek “Bu zihniyet ülkenin 15 Temmuz’u yaşamasına neden olan zihniyettir. Biz, Türkiye’nin tüm ilerici, aydın ve sol ve sosyal demokrat kesimleri olarak birlikte yan yana durmalı, darbeye de diktaya da hayır demeliyiz” diye konuştu.

Tören konuşmalarının ardından sahneye Birkan Sağlam ve Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği ve Cemevi semah ekibi çıktı. Semah gösterisini büyük bir ilgiyle izleyen vatandaşlar, Sağlam’ın türkülerine de eşlik ettiler.

BÖLGEYE YENİ BİR SOLUK KAZANDIRIYOR

2016 yılına 22 yeni park hedefi ile giren Çankaya Belediyesi’nin yeni parklarından olan “Hasret Gültekin Parkı”, Dikmen Şehit Cengiz Karaca Mahallesi’nde 2 bin 200 metrekare alana sahip. Bin 297 metrekare yeşil alanı bulunan park içinde barındırdığı 144 metrekare çocuk oyun alanı ve 90 metrekarelik fitness alanıyla bölgeye yeni bir soluk katıyor.