Mardin Derik’te; 4 ŞEHİT, Şırnak ‘ta 6 ŞEHİT

Bir günde 10 Şehit birden verdik.İlk acı haber Mardin den geldi.Önce 3 olan Şehit sayımız sonra 4 e yükseldi.İkinci acı haber ise az önce Şırnak tan geldi.Şırnak’ta bir grup PKK’lı terörist tarafından, kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Ajanslardan gelen son dakika haberine göre kalleş saldırıda 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.
İLK ACI HABER MARDİN DEN
Bugün Mardin Derik’te PKK’lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatması sonucu 4 asker şehit olmuştu. Saat 17.02 itibarıyla çatışmanın sürdüğü belirtiliyor.

Edinilen ilk bilgilere göre, yeni Şırnak-Van karayolu Şırnak Cezaevi yakınlarında bulunan kontrol noktasına bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çatışma çıktı. Yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda olay yerinde bir asker şehit olmuş yaralılar hastaneye kaldırılmıştı. Durumu ağır olan iki asker daha maalesef kurtarılamadı. Hain saldırıda şehit olan güvenlik görevlisi sayısı üçe çıktı.
Patlama, Derik-Kızıltepe karayolunun Derik ilçesi girişindeki Tepedağ köyü mevkiinde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada, olay yerinde 1 asker şehit olurken, 2’si ağır olmak üzere 9 güvenlik görevlisi yaralandı.
Yaralılardan 7’si bölgeye sevk edilen ambulanslarla çeşitli hastanelere, 2’si ise helikopterle Diyarbakır’a sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden 2’si yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Patlamanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.(Kaynak Sözcü)