”Yeni bir darbe söz konusu değil”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ikinci bir darbe girişimi olacağına ilişkin iddiaları reddederek, konuyla ilgili ellerinde rapor olmadığını söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında halkı endişeye sevk etmenin doğru olmayacağını kaydeden Kurtulmuş, “İkinci darbe tehlikesi hakkında rapor yok ama darbeciler uyumaz. Önemli olan demokrasiyi koruma mücadelesine devam etmektir” diye konuştu.
‘OHAL gündeme gelmedi’

Kurtulmuş, OHAL’in uzatılmasının toplantıda gündeme gelmediğini “Olağanüstü hal ile ilgili, devamı, uzatılması ile ilgili herhangi bir konu Bakanlar Kurulumuza gelmemiştir” sözleriyle açıkladı.
‘Analizler iki günde başka bir yere evrildi’

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaptığı incelemeyle düşürmesini “21 Eylül günü Moody’s analistlerinin yaptığı analiz iki günde nasıl başka bir yere evrildi. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Sanki iki gün sonra böyle bir analiz yokmuş gibi Türkiye’nin durumunu durağana çevirdi, notunu düşürdü” diye yorumladı.

Türkiye’nin notunun düşürülmesinin ‘üst aklın işi’ olduğunu savunan Başbakan Yardımcısı, “Dikkat ederseniz böylesine negatif bir açıklamanın sayın Cumhurbaşkanımızın ABD’de gerçekleştirdiği çok olumlu görüşmelerin ertesi gününde yapılması oldukça manidardır. Ekonominin göstergelerinin kötüye gittiğini anlatmaya çalışıyorlar. Sağdan soldan bu algıyı kuvvetlendirmeye çalışırlar belki ama gerçekler başkadır” dedi.
‘Asılsız ihbar yapan bedelini ödeyecek’

Kurtulmuş, darbe girişiminin ardından ‘FETÖ’ ile ilişkili asılsız ihbarlara ilişkin çalışma başlatılacağını da söyledi: “Başbakanlık bünyesinde bu FETÖ’cülükle suçlananlar için bir kriz merkezi oluşturuldu. Gerekli görülen dosyalarda detaylı çalışmalar yapılacak. Asılsız ihbarlar meselesini biraz daha genişletelim, asılsız ihbarlarında suç olduğunu herkesin bilmesi lazım. Öyle oturduğu yerden birini suçlamanın da bedelinin ödetileceğini söyleyelim.”