CHP 29 Ekim de Ankara kutlama yapacak

CHP’li Tekin Bingöl, 29 Ekim’de 1. Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyüş yapacaklarını açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü MYK toplantısında yaptığı konuşmada CHP’nin 29 Ekim’de Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e kadar yapacağı yürüyüşe kendisinin de katılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Bir ülkede kuruluş yıldönümü kutlanmazsa, o ülkede egemenlik sorgulanır” dedi. Kılıçdaroğlu, kurmaylarına, “MHP ile polemiğe girmeyin, muhatabımız iktidar” uyarısında da bulundu. Hürriyet’in aldığı bilgiye göre Kılıçdaroğlu MYK toplantısında özetle şunları söyledi: “Her sene Türkiye, milli bayramların yapılıp yapılmayacağını tartışıyor. 29 Ekim geldi, güvenlik nedeniyle iptal ediyorlar. Sen izin versen de vermesen de biz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız. Sadece CHP’liler değil, Cumhuriyet’e inanan herkesi o meydana bekliyoruz. Bu sadece CHP’nin sorunu değil, bir egemenlik sorunudur. Güvenlik bahane, bu anlayış Cumhuriyet’e ve 1923’e düşman. Bunu Lozan’da da gördük.

BAŞKAN BEN OLSAM DA KARŞIYIZ

Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisi için istemediği koltuğu, Erdoğan kendisi için istiyor. Başkanlık sisteminde başkan ben de olsam, bizden biri de olsa karşıyız. Bunların hedefi Suud ailesi olmak. Ortadoğu’da tek adamların ülkelerini ne hale getirdiğini görüyoruz. Herhalde Erdoğan başkan olursa, damadını başkan yardımcısı, oğlunu başbakan yapmayı hayal ediyor. Nihai hedefleri demokrasiyi, bizi Ortadoğu ülkelerinden ayıran huzurumuzu sağlayan kuruluş değerlerini yok etmek.”