EGO ŞOFÖRLERİNE “ÖFKE KONTROLÜ” SEMİNERİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE YÖNELİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
-ANKARA’DA TOPLU ULAŞIMIN EN ÖNEMLİ UNSURU OLAN BELEDİYE OTOBÜSLERİNİN SÜRÜCÜLERİNE, “ÖFKE KONTROLÜ, STRES YÖNETİMİ, HALKLA İLİŞKİLER” GİBİ KONULARDA SEMİNER DÜZENLENDİ
-OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE AYRICA; İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ, TRAFİK KANUNU VE KURALLARI GİBİ KONULAR ANLATILDI

egoegitim_4.jpgAnkara’da toplu ulaşımın yükünü çeken belediye otobüslerinin şoförlerine yönelik eğitimler aralıksız sürdürülüyor. Her gün binlerce kilometre yol kat eden Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’ne ait otobüsleri kullanan şoförlere; psikoloji, iş güvenliği, trafik kanun ve kuralları gibi konularda bilgiler veriliyor. Her yıl düzenli olarak uygulanan eğitimlere, EGO’nun tüm personeli katılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde EGO şoförlerine stresin kaynağı olan olayları anlatan Psikolog Dr. Zafer Akıncı, stresten kurtulmasının yollarına değindi.
Stresin kaynağının sadece “yokluk” değil maddi ve manevi yokluklar olduğunu vurgulayan Dr. Akıncı, “Hayalini küçültürsen mutsuzluk da küçülür. İnsan hayal ettiğinden daha büyük ve güzel bir şeylerle karşılaşırsa işte o zaman mutlu olur” dedi.

-“DERTSİZ İNSAN YOK”
Şoförlere, “Hayatınızdaki güzellikleri zaman zaman kendinize hatırlatın” öğüdünde bulunan Dr. Akıncı, şöyle devam etti:
“Elimizdekilerin çok farkında değiliz. Televizyonlarda, gazetelerdeki rahat tiplere bakıp hayat hep öyle zannediyoruz. Ama o bir resim, asla gördüklerinize inanmayın. Hiç dertsiz insan görmedim. Bizim en büyük sorunumuz kendimize acıyıp problemleri büyütmemiz.”
Sorunları içe atmanın zararlarını da anlatan Dr. Akıncı, “İçinizden gelen ne varsa yazın daha sonra yok edin” diyerek, “acılı müzik dinlememe” konusunda da esprili bir dille uyarıda bulundu.

-İŞ GÜVENLİĞİ VE TRAFİK KURALLARI
Günlerinin büyük bir bölümünü trafikte geçiren EGO şoförlerine, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği uzmanlarınca da; “Trafik Kazalarının Nedenleri, Güvenli Yolcu Taşımacılığı, Trafik Kanun ve Kuralları” gibi konularda bilgiler verildi.
Şoförler, İş Sağlığı ve Güvenliği konularında da kapsamlı olarak bilgilendirildiler.