Erdoğan’dan ABD’ne ”MUSUL”resti

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, Musul’a düzenlenmesi planlanan harekat ile ilgili “Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti istediğin zaman gelen, istediğin zaman ‘çık dediğin zaman çıkan’ bir ülke değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada ;DEAŞ’la mücadele noktasında bizden yardım isteyen kimdi? Bunlardı. Şimdi ‘Buradan çıkmalı’ diyor. Kusura bakma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti istediğin zaman gelen, istediğin zaman ‘çık dediğin zaman çıkan’ bir ülke değildir.dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ”Şu anda burada mazlumlar var, 400 bin Türkmen. Yarısı Şia, yarısı Sünni. Bunlar da birbirleriyle geçinemiyor. Görüntüde Müslüman ama mezhep farklılığı bunları da birbirine düşürmüş. Fakat Musul’a geliyorsun, 2 milyon Musul’da Sünni Müslüman var ve bunun kahiri ekseriyeti Arap, bir miktar Türkmen, çok az miktarda da Kürt. Şimdi bunlar tabi DEAŞ’ın, buradaki aktif yapısı sebebiyle endişedeler. Aslında bunların sayısı fazla değil. Yani şu anda koalisyon güçleriyle Türkiye, kimseden yardım istemeden bu işi bitirir ve DEAŞ pılısını, pırtısını toplar, nereye giderse gider. Yeter ki bu kararı biz koalisyon güçleriyle beraber verelim. Ama bakın şimdi son zamanda bir şey söylemeye başladılar. Ne diyorlar, ‘Türkiye’yi biz koalisyon güçleri içerisinde görmek istemiyoruz’. Niye? Mesele şu; masada Türkiye’yi görmek istemiyorlar. Sıkıntıları bu. Çünkü, Türkiye masaya oturursa o zaman tabii ki orada devran değişecek. Geçmişte de durum böyle oldu.”dedi.
Erdoğan, şimdi gelinen noktanın önemli olduğunu belirterek, şu anda Türkiye’nin, Başika’da 700’e yakın askerle var olduğunu vurguladı. Ülkenin, Musul’a yakın bir noktada bulunduğunu dile getiren Erdoğan, buradaki gelişmelerin şu anda Türkiye’nin de kontrolü altında olduğunu, ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ve yapılacağını bildirdi.
“Bir defa şunu bilecekler; kimi zaman içimizden, kimi zaman da ülke dışından bizi özellikle tahrik eden ve değiştirdikleri lejyonerlerini kullanarak, bunlar bize çelme takmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.