Bahçeli ‘ye Yıldırım’dan ”BAŞKANLIK” teşekkürü

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. Yıldırım, AK Parti’nin anayasa değişikliği için teklifini Meclis’e getireceğini açıkladı. Yıldırım, “Sayın Bahçeli’nin beyanatları cesaret verici. Biz hazırız. Bu yolda adımları da atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. Milletin verdiği karar en doğru karardır. Kısa sürede Meclis’e yeni anayasa getireceğiz” dedi.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Başbakan Yıldırım, “Milletten yana tavır koyan Sayın Devlet Bahçeli’ye de teşekkür ediyorum. Millet için örnek bir davranış sergiledi. Dün yaptığı açıklama umut verici bir açıklama. AK Parti olarak bizim baştan beri söylediğimiz şey, Türkiye fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. Bir anayasa ihtiyacı artık acil hale gelmiştir. Sayın Bahçeli’nin beyanatları cesaret verici. Biz hazırız. Bu yolda adımları da atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. Milletin verdiği karar en doğru karardır. Kısa sürede Meclis’e yeni anayasa getireceğiz. Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak bir sistem değişikliği Türkiye’nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır” dedi
“BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başbakan Yıldırım, “Milletten yana tavır koyan Sayın Devlet Bahçeli’ye de teşekkür ediyorum. Millet için örnek bir davranış sergiledi. Dün yaptığı açıklama umut verici bir açıklama. AK Parti olarak bizim baştan beri söylediğimiz şey, Türkiye fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. Bir anayasa ihtiyacı artık acil hale gelmiştir. Sayın Bahçeli’nin beyanatları cesaret verici. Biz hazırız. Bu yolda adımları da atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. Milletin verdiği karar en doğru karardır. Kısa sürede Meclis’e yeni anayasa getireceğiz. Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak bir sistem değişikliği Türkiye’nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bu sadece istikrar için değil, Türkiye’nin birliğinin beraberliği açısından da elzemdir. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde olmak üzere AK Parti hazırlayacak ve Meclis’in onayına sunacak. Meclis’te sonuç ne olursa olsun milletin onayına götüreceğiz. AK Parti sorunları torunlarına havale eden bir partidir” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, “Cumhurbaşkanı ile aramıza kimse giremez. Cumhurbaşkanımız partimizin kurucusudur. Türkiye sevdalısıdır. Tabii ki Cumhurbaşkanımızla en uyumlu şekilde çalışacağız. Bizi uyumsuz gibi göstermeye çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacak. Türkiye artık bölebilecekleri bir ülke değildir” dedi.