Erdoğan:Darbe benim oyunum değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kazan ilçesinde belediye önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 15 Temmuz alçak darbe girişiminin en olumlu, haysiyetli ilçelerindten birinin de Türkiye’de Kazan ilçesi olduğunu belirterek, “Mürted Üssü’nü sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. Sizlerin o haysiyetli direnişiniz, sizlerin o şahadete yürüyüşünüz, o demokrasiye sahip çıkışınız bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir. Ve ben milletimle iftihar ediyorum, gurur duyuyorum. İnlerine gireceğiz’ dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın kazan ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşma sonrası şehit ailelerini ziyarette bulundu. Erdoğan belediye önünde yaklaşık 10 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmasına, ’günümüz kutlu, geleceğimiz aydınlık olsun’ diyerek konuşmasına başladı. Kazan’daki şehitleri ziyarete geldiklerini belirten Erdoğan, “Gazilerimize bugün bu meydanlarda15 Temmuz alçak darbe girişiminin biliyorumki en olumlu, haysiyetli ilçelerimizden bir tanesi de Türkiye’de Kazan ilçemiz oldu. Zira Mürted Üssü’nü sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. Ve değerli kardeşlerim inanıyorum ki sizlerin o onurlu direnişiniz, sizlerin o haysiyetli direnişiniz, sizlerin o şahadete yürüyüşünüz, o demokrasiye sahip çıkışınız bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir. Ve ben milletimle iftirah ediyorum, gurur duyuyorum. Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, Birileri anlamasa da. Birileri Fetullahçı terör örgütünün vagonlarına da sahip çıksa da, sizler onlara gereken dersi verdiniz. ’İnlerine gireceğiz’ dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de rabbim onlara bunun hesabını soracaktır” dedi.

BENİM OYUNUM OLDUĞUNU GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR

Erdoğan konuşmasının devamında, “Dünyada bazı ülkeler hala bunun benim bir oyunum olduğunu göstermeye çalışıyor. Ya nasıl oluyor da ölüm için bir oyun tezgahlıyorsunuz, kendiniz ölüme gidiyorsunuz. Nasıl oluyor bu iş. Arkamızdan helikopterler, uçaklar geliyor, nasıl oluyor bu iş. İşte bunlar bizi tanıyamadılar, tanıyamayacaklar. ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu çok daha iyi görecekler. 15 Temmuz bize çok şeyler öğretti. Biz Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmedik, kesmeyiz. Çünkü bu ülke henüz layık olduğu yerde değil” dedi.