Eylül de Ekonominin gündemine Turizm oturdu

TURİZM YİNE
GÜNDEMİN ZİRVESİNDE

Türkiye’de Eylül ayında ekonomi gündeminde turizm yine zirvede yer alırken, bunda daha çok ay içinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle iç turizimde yaşanan canlılığın etkili olduğu belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yapmış olduğu “Ekonomi Gündemi” haber araştırmasına göre, turizm sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basına 16 binden fazla haber yansırken, sektör içinde yer alan otelcilik ve seyahat acentalarının da yazılı basında 5 binin üzerinde haberle gündeme geldiği tespit edildi. Ekonomi gündeminin öne çıkan bir diğer başlığı finans sektöründe yaşanan gelişmeler geçen ay yazılı basında 12 bini aşkın haberle yer alırken, faizde yaşanan indirim haberleri ile gündemde olan Merkez Bankası ile alakalı ise yazılı basında 3 binden fazla haber çıktığı saptandı. Geçen ay yaşanan yükseliş haberleri ile öne çıkan ihracat hakkında da yazılı basında 10 binin üzerinde haber yayınlandığı belirlendi.

Interpres’in, üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile derginin ekonomi sayfalarını kapsayan haber araştırmasına göre, Eylül ayında otomotiv sektörü hakkında binek, hafif ticari ve ağır vasıta segmentleri de dahil olmak üzere yazılı basında 8 bine yakın haber çıktığı belirlendi. Ekonominin önde gelen sektörlerinden olan inşaat ile ilgili geçtiğimiz ay yazılı basına 6 binden fazla haber yansırken, konut satışı ile alakalı da 3 bini aşkın haber yayınlandığı saptandı. Geçtiğimiz ay enflasyon ile ilgili ise yazılı basında 3 bine yakın haber çıkarken, işsizlik rakamlarının da ekonomi sayfalarında 2 binden fazla haberle yer aldığı tespit edildi.

Eylül ayında ekonomi gündeminde öne çıkan diğer başlıklar ise, kredi ve kredi kartlarında yapılan düzenlemeler, Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesi tartışmaları, kış saati uygulamasının kaldırılması, büyüme rakamları, karşılıksız çekle ilgili yapılan düzenlemeler, cari açık ve sanayi üretimi olarak tespit edildi.