Millilerimiz sonunu getiremedi:2-2

Emre Mor’ un futboldan müthiş güzellikler sunduğu Türkiye-Ukrayna Milli maçında bir puana razı olduk. FIFA 2018 I Grubu 2. maçında Ukrayna ile 2-2 berabere kaldığımız maçta özellikle ikinci yarıda oynadığımız futbolla galibiyeti kaçırdık.. Gruplara Hırvatistan deplasmanındaki 1-1’lik skorla başlayan Ay Yıldızlar, Ukrayna karşısında 24 ve 27. dakikalardaki gollerle 2-0 geri düştü. Ozan Tufan’ın 45+1’deki golü Millileri ümitlendirdi. Maçın skorunu ilan eden gol ise 80’de penaltıdan Hakan Çalhanoğlu’ndan geldi.

Maça etkili başlayan A Milliler, ilk dakikalarda rakip kaleyi ablukaya alsa da, tehlikeli pozisyonlar gerçekleştiremedi. Buna karşın kontra ataklarla etkili olmaya çalışan Ukrayna, Ömer Toprak’ın rakibini düşürmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu 24. dakikada Yarmolenko’yla gole çevirdi ve 1-0 öne geçti.

Konuk ekip, 27. dakikada Kravets’in ayağından bir gol daha buldu. Ömer Toprak’ın kaçırdığı Kravets bir kez daha Volkan Babacan’ı mağlup etti: 0-2.

2-0 geri düşmesine karşın, A Millileri oyunda tutan isim Emre Mor oldu. Genç oyuncu, sağ kanattan tehlikeli ataklar gerçekleştirmek istemesine karşın, iki kez cezasahası içinde yerde kaldı. Hakem, özellikle ikinci pozisyonda tartışmalı bir kararla devam dedi.

İlk yarıda en az bir gol diye bastıran A Milliler, 45+1’de farkı bire indirdi. Hakan Çalhanoğlu’nun soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında iyi yükselen Ozan Tufan’ın kafa vuruşunda, top filelerle buluştu ve ilk yarı Ukrayna’nın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Ozan Tufan, Milli Takımla çıktığı 30. maçında 3. golünü attı.
İkinci yarıya Fatih Terim, Hakan Balta ve Enes Ünal’ı kenara alırken yerlerine Kaan Ayhan ve Tolga Ciğerci’yi aldı. İlk yarıya oranla daha etkili başlayan Milliler oldu. Zaman zaman Ukrayna’nın tehlikeli kontra ataklarla gol aradığı maçta, 70’de Cenk Tosun’un müthiş şutu direkte patladı.
80’de Cenk Tosun, Stepanenko’yla mücadelesinde cezasahası içinde yerde kaldı. Hakem tartışmalı bir kararla penaltı noktasını gösterdi. Hakan Çalhanoğlu topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 2-2 yaptı.
Kalan dakikalarda A Milli Takım’ın müthiş baskısı sonuç vermezken, maç 2-2 sona erdi. Bu sonucun ardından iki takım da gruplardaki puanlarını 2’ye çıkardı.