Muhalefetten Bahçeli’ye sert tepki

Devlet Bahçeli’nin Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi ile ilgili yaptığı grup konuşmasında AKP ye destek verebiliriz şeklindeki sözlerine TBMM deki diğer muhalefet partilerinden çok sert tepki geldi.CHP ve HDP sözcüleri bu kouda Bahçeli yi Hükümetin ve Erdoğan’ın gizli ortağı olmakla suçladılar.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi tartışmasını başlatacağına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fiili durumu karşısında net bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Gök, TBMM’de basın mensuplarının başkanlık sistemi ve PKK’nın eylemlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Başkanlık sistemi konusunda CHP’nin tavrının net olduğunu ifade eden Gök, demokratik parlamenter sistemin devamından yana olduklarını belirtti.
Başkanlık sistemi tartışmasının gündemden çıktığını ve Türkiye’nin yoluna demokratik parlamenter sistemle devam edeceğini dile getiren Gök, “Biten bu tartışmayı başlatmakla Sayın Bahçeli’nin neyi amaçladığını da anlamakta güçlük çekmekteyiz. CHP demokratik parlamenter sistemin sonsuza kadar sürmesi açısından elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir ve Parlamentomuz buna izin vermeyecektir. Böyle bir tartışma anlamsızdır, böyle bir tartışma yararsızdır. Böyle bir tartışmanın içerisine Türkiye’yi tekrar sürüklemek son derece yanlış, son derece tehlikelidir.” dedi.
HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’da Bahçeli’yi AKP nin ve Erdoğan’ın gizli ortağı olmakla suçladı.