Şerefsizler 10 fidanımızı daha şehit ettiler

Terör yine canevimizden vurdu.Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Durak Jandarma Karakolu kontrol noktasına PKK’lı teröristler bu sabah bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kontrol noktasına yönelik PKK’lı teröristlerce bombalı araçla yapılan saldırıda ilk etapta 8 olan  şehit asker sayısı  daha sonra gelen acı haberlerrle  10’a yükseldi.Olay  ile ilgili açıklama yapan  Başbakan Binali Yıldırım, kalleş saldırıda 8 vatandaşın da hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

KONTROL NOKTASINA SALDIRDILAR!

Bu sabah Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, teröristler yaklaşık 5 ton bomba yüklü kamyonetle saldırdı. Dur ihtarına uymayan araç nizamiyeye doğru sürdü, askerler ateş açtı. Bu sırada çevrede bulunan teröristler de askere taciz atışında bulundu. Bomba yüklü kamyonet nizamiye girişinde infilak ettirildi. Hain saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 10 askerin şehit olduğu, 8 vatandaşın da hayatını kaybettiği bilgisini verdi. Hain saldırıda 11’i asker 27 yaralı var.

YILDIRIM:CANLI BOMBA İLE SALDIRDILAR

Başbakan Binali  Yıldırım, Hakkari Şemdinli’deki terör saldırısıyla ilgili  açıklamada bulundu. Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün Şemdinli’de, Hakkari‘de maalesef alçak terör örgütünün, canlı bombayla saldırısı neticesinde şehitlerimiz var, sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibarıyla 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah‘tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir.

Türkiye’nin bölücü terörle DEAŞ’la ve her türlü terör örgütüyle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve başkaca terör faaliyetleri bizi ülkemizin istiklali için geleceğini karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi milleti kurtarmak için elimizden gelen bütün çalışmaları sürdüreceğiz. Esasen kırsalda son aylarda ortaya konan operasyonlardaki üstün başarı terör örgütünün ciddi anlamda gücünü ve imkan kabiliyetini kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar eylemleri yapma gayreti içerisine girmiştir. İnşallah bunların da üstesinden geleceğiz.

Bir çok yerde bu ve buna benzer hazırlıklar olay olmadan önlenebilmektedir istihbarat bilgileriyle alınan tedbirlerle. Ancak bazen de böyle hadiseler yaşamaktayız. Tekrar milletimizin başı sağolsun.