Clinton’ mu, Trump ‘mı ?

Beklenen gün geldi çattı ve ABD ‘de de Başkanlık seçimi için oy verme işlemi bugün başladı.
Sadece Amerika değil bütün Dünyanın gözü bugün sandıktan çıkacak sonuca çevrildi.Clinton’ mu, Trump’ mı ?
Demokratların adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump… İki adaydan biri, bugünkü seçimler sonucunda ABD’nin 45’inci başkanı olacak.
Bu seçimin galibi kim olursa olsun bizi ilgilendiren yönüne bakacak olursak “ABD, TÜRKİYE’Yİ MÜTTEFİK OLARAK TUTMAK İSTEYECEK” bu kesin.

Clinton ve Trump arasındaki tüm farklılıklara rağmen uzmanlar, kim kazanırsa kazansın, ABD’nin bölgedeki çıkarları nedeniyle Türkiye ile müttefikliğine önem vereceği görüşünde.

ABD nin önde gelen Dış Politika uzmanlarından Marc Pierini, “Ankara ve Washington arasındaki ayrımlar sürüyor ve sürecek gibi duruyor. Bundan dolayı bir sonraki ABD başkanının temel hedefi, ABD seçim kampanyasındaki ve Türkiye’deki iç siyasetteki anlatıların ötesinde, bu farklılıkları ve minimize etmek, bunları yönetmektir” diyor.

BBC Türkçe’ye konuşan Oklahoma Üniversitesi Orta Doğu Çalışmaları Müdürü Prof. Dr. Joshua ,Landis de, “Geniş anlamda olarak ABD politikasına bakarsak bu şudur: Türkiye’yi bir müttefik olarak tutmak ABD çıkarlarına uygundur. Türkiye temelde stratejik olarak çok önemli bir ülke” diye konuşuyor.