”FETÖ’nün siyasi bağlantıları açığa çıkarılmalıdır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ; FETÖ’nün siyasi bağlantıları ve uzantıları olmak üzere iki konu esrarını korumaktadır. Bunların hala aydınlığı kavuşmaması manidardır, garabettir. Bunlar açığa çıkarılmadıkça FETÖ aydınlanamayacaktır.” dedi.
Bahçeli özetle şunları söyledi: “15 Temmuz’un artçı sarsıntıları sürmektedir. Devlet kurumlarının FETÖ virüsünden temizlenmesi için geniş çaplı harekete geçilmiştir. TSK, IŞİD ve PYD’ye karşı Suriye toprakları içinde askeri operasyonlar yapmaktadır. Yangın giderek yayılmaktadır. PKK saldırıları tırmanmıştır. Bölücü hainler türkiye’nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir. Türkiye adeta sırat köprüsünden geçmektedir. Irak ve Suriye’de yaşananlar endişe vericidir. Fırat Kalkanı’nın ilk aşamasının hedeflerine büyük ölçüde ulaşılmıştır.

HDP’LİLERİN TUTUKLANMASI

HDP milletvekilleri hakkında yapılan hukuki işlemler için başlatılan karalama kampanyalarını Türk milleti ibretle izlemektedir.Anayasayı ve hukuku yok sayarak suç işleyen herkes adalet önünde hesap verecektir. Burada Kandil hukuku değil, Türkiye Cumhuriyeti hukuku geçerlidir. Hiç kimse unutmasın ki, tarihte Türkiye’ye ihanetin cezasız kaldığı görülmemiştir.15 Temmuz sonrası devlet kurumlarında iki süreç harekete geçirilmiştir. Cumhuriyet tarihinin en büyük idari tasfiyesi ve soruşturması yürütülmektedir. Emniyet, yargı, bürokraside sinsi bir şekilde örgütlenmişlerdir. Üniversitelerde yuvalanmıştır. Nihayet kanlı terör eylemlerini icra kabiliyetine kavuşmuştur. Gülen çetesi Türkiye’yi 8 ayaklı ahtapot gibi sarmıştır. Gülen çetesi devletin tüm kurumlarını habis bir kanser uru gibi sarmıştır. Türkiye felç olmuştur. Devlet organlarının Gülen çetesinden temizlenmesi ve yeniden yapılandırılma süreci zor ve sancılı olacaktır.
15 Temmuz sonrası FETÖ’nün 8 ayağından 7’sinde devlet önlemlerini almıştır. 8’inci ayak açıkta kalmıştır. 15 Temmuz darbesinin siyasi kadroları ve FETÖ’nün siyasi bağlantıları ve uzantıları olmak üzere iki konu esrarını korumaktadır. Bunların hala aydınlığı kavuşmaması manidardır, garabettir. Bunlar açığa çıkarılmadıkça FETÖ aydınlanamayacaktır.”