PKK lıların yaraladığı KAYMAKAM şehit oldu

Mardin’de dün terör saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Fatih Safitürk (35) bu sabah şehit oldu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdikleri saldırıda yaralanan Kaymakam Fatih Safitürk’ün tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu açıkladı. Fatih Safitürk, Mete Yarar’ın yaptığı bir belgeselde kameralar önüne geçmiş ve PKK terörünü böyle anlatmıştı

Sabah saatlerinde gelen acı haber ile dünkü saldırıda yaralanan Kaymakam Fatih Safitürk’ün tedavi gördüğü hastanede şehit olduğu açıklandı. Safitürk’ün acılı babası terörü lanetledi ve ‘Vatan, uğruna şehit olan varsa vatandır. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah’a havale ediyorum, vatan sağ olsun’ dedi.

Yerlikaya, ambulans helikopterle Gaziantep’e getirilen Safitürk’ün Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından bu sabah 07.46’da yoğun bakım ünitesinde ebediyete intikal ettiğini belirtti. Ali Yerlikaya, “Terör saldırısında şehit olan Kaymakamımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum” dedi. Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya’ya gönderilecek.

TERÖRİSTLER BOMBA PATLATMIŞTI!

Mardin’in Derik ilçesindeki kaymakamlık binasına dün PKK’lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırı ile ilgili çalışmalarını sürdüren polisin patlayıcıda metal kullanılmadığını ve saldırının plastik patlayıcı ile yapıldığını tespit ettiği ileri sürüldü. İHA’nın haberine göre bidonla binaya sokulan patlayıcının Kaymakam Safitürk’ün masasının altına yerleştirildiği ve burada infilak ettirildiği iddia edildi. Polisin patlayıcının içeriden alınan destekle binaya sokulduğu üzerinde durduğu öğrenilirken, kaymakamlık makamının bulunduğu binanın 2’nci katında güvenlik kamerasının olmadığı belirtildi.

Hain saldırıda Kaymakam Safitürk ile şoförlüğünü de yapan koruması Mustafa Dinç, özel kalemde görevli Mehmet Şerif Mesutoğlu, maliye memuru Beşir Ulusoy ile görevlilerden Fikret Bağı yaralanmıştı.Kaynak:Hürriyet.com.tr