CHP meydanlarda ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ diyecek

CHP Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri ve HDP’li vekillerin tutuklanması, darbe girişiminin ardından yapılan uygulamalar ve basın üzerindeki artan baskıları eleştirdiği bildirisi sonrası ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ sloganıyla mitingler düzenleyecek.Konu ile ilgili karar, genel merkezde altı saat süren parti meclisi toplantısında alındı.

CHP, darbe girişiminin ardından Taksim’de miting düzenleyererek demokrasinin önemine dikkati çekmişti.

CHP, henüz yer ve net bir tarih belirlemese de ilk mitingini bu ayın sonlarına doğru yapacak. Mitingin sloganı ise ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ olacak.

Miting haricinde CHP, ‘başkanlık sistemi’ne neden karşı çıktığını, parlamenter sistemin nasıl güçlendirilebileceğini sokağa çıkarak anlatacak.

Bilindiği gibi ,AKP Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, CHP bildirisi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

CHP, bildirisini, kurulan komisyonca hazırlanacak olan ortak bir metinle savunacak. CHP, bildiri için de sokağa çıkmayı planlıyor. Mahkeme aşamasında ise çağrıldığı takdirde tüm parti meclisi üyelerinin mahkemeye gitmesi kararlaştırıldı.