“Birbirimize düşmemiz planlanıyor…”

“Birbirimize düşmemiz

planlanıyor…”

Necdet Buluz

Terör örgütlerinin en büyük hedeflerinden biri, halk arasında panik ve korku yaratmak, provokatör hareketlerle de milleti birbirine düşürmektir. Son saldırıların ardından meydana gelen olaylara baktığımızda bunun gerçekleşmesi yönünde bazı provokatör adımların atılmakta olduğunu görüyoruz.

Yıllardır oynanan bu oyunları görüyoruz. Bu tezgahı kurmak isteyenlerin bu kez de bu oyunlarına gelmeyeceğiz. Sağduyulu hareket ile de bunları geçiştirecek güçte olduğumuzu ortayan koyacağız.

Her zaman söylediğimiz şu olmuştur:

Sağdulu hareket etmeliyiz. Kırıp dökmekten, taşkınlık yaratmaktan kaçınmalıyız. Binalrı ateşe vermekle, “yakın yıkın” diyenlere uyarak harekete geçmekle hiçbir noktaya varamayız. Zaten teröristlerin hedeflediği ve istediği de budur. Bu oyuna gelmemeliyiz.

Zaten güvenlik güçlerimiz gerekeni yapıyor. Bizim, askerimizin, polisimizin ve diğer görevlilerin yanında sağlam biçimde yer almamız zaten hedefe ulaşmamızda en önemli adımdır.

Türkiye’nin yumuşak karnı Türk-Kürt ve sünni-alevi ayrımcılığıdır. Bunların üzerine gidiliyor. Çok tehlikeli oyunlar oynanıyor. Türkiye’yi kardeş kavgası ile Suriye’ye çevirmek istiyorlar. PKK,dış güçlerin envanterindeki silahlarla saldırırken, FEFO ve diğer bazı karanlık güçler de provokatörlük görevi ile sahneye çıkıyorlar. “Aman dikkat” diyoruz.

Terör olayları karşısında milletimizn tek yumruk olması, birleşip bütünleşmesi ve ortaya konulan tablo teröre karşı verilen en güzel yanıttır.

Aynı şekilde kanlı saldırılar üzerinden iç savaş provası yapanlara Doğu ve güneydoğu’daki vatandaşlarımızın “Şehitlere saygı ve Milli Birlik yürüyüşü” adı altında ellerinde Türk bayrakları ile teröre karşı yürümesi ve birlik ve bütünlük sergilemesi de önemlidir. Millet olarak birbirimize ve vatan topraklarına sonuna kadar sahip olma mücadelesinden geri adım atmayacağımız açık biçimde ortaya konulmaktadır.

Dıyarbakır sokaklarını inleten “TürKürt kardeştir, PKK kalleştir” sloganları sizce çok şey ifade etmiyor mu? Türkiye üzerinde kurulmak istenilen tezgaha en güzel yanıt değil mi? Batı’dan doğuya “teröre lanet” gösterileri Türkiye üzerindeki kara bulutları dağıtacak niteliktedir. Sağduyumuzu koruyacağız, öfkelerimize mağlup olmayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü ettiği “Milli seferberlik” çağrısını dikkat edecek olursanız milletimiz başlatmıştır.

Bu noktada söylemek istediğimiz bir konu daha var:

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin özellikle teşkilatına ve Ülkücü gençlere çağrıları önemlidir. Bahçeli, bu konuda sözü dinelenen bir lider olarak her zaman öne çıkmayı da bilmiştir. Kendisini bir çok konuda eleştiririz ama, bazı konularda da hakkını vermekten kaçınmayız.

Son terör olaylarından sonra MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin çağrısı öyle görülüyor ki yerini bulmuştur. Bahçeli “ Bu terör saldırıları ile birbirimize düşmemiz planlanıyor. Şu anda muhtaç olduğumuz şey, merhum Cemil Meriç’in ifadesiyle söyleyecek olursam; ölçüdür, dengedir, soğukkanlılıktır. Gerisi maceradır.Ne kadar haklı olsak da, ne kadar dayanılmaz saldırılara maruz kalsak da, sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz, dahası oraya buraya savrulmayacağız”diyor.

“İçimiz yansa da, provokasyonların cazip davetine tamam diyemeyiz” diyen Bahçeli’nin bu çağrısını çok önemli bulduğumuz için bazı bölümlerini sizlerle paylaşmak istedik:

“Türkiye bir yanda 15 Temmuz ve sonrası şiddeti artan terörle mücadele ederken diğer yanda özlem ve hayallerini diri tutmaya çalışıyor.Terör devasa bir milletin ocağına ateş düşürüyor! Kalkmak, doğrulmak istiyoruz; ne var ki her seferinde yeni bir ateşle yanıyoruz.Son bir hafta içinde önce Beşiktaş, ardından Kayseri derken, 58 şehidimizin acısıyla kavrulduk. Farkında mısınız, sürekli can veriyoruz.Terör örgütleri aralarında kurduğu zalim ittifakla Türkiye’ye meydan okuyor. FETÖ’nün bıraktığı yerden PKK, PYD ve diğerleri devam ediyor.Milli mukavemetimizi kırmak, milli birliğimizi yıkmak için büyük bir oyun sahneleniyor. Birbirimize düşmemiz planlanıp provoke ediliyor.Şu anda muhtaç olduğumuz şey, merhum Cemil Meriç’in ifadesiyle söyleyecek olursam; ölçüdür, dengedir, soğukkanlılıktır. Gerisi maceradır.Ne kadar haklı olsak da, ne kadar dayanılmaz saldırılara maruz kalsak da, sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz, dahası oraya buraya savrulmayacağız. Hainler sokakların karışmasını istiyor. Dağda yapamadıklarını şehirlerde görmeyi umuyor. Oyuna gelemeyiz, oyunculara kanamayız. Bir vatanımız, bir istikbalimiz var. Geçmişte daha korkunç tuzak ve tahrikleri bertaraf etmiş bir milletin henüz yazılmamış destanları var.Çarşı iznine çıkmış savunmasız evlatlarımıza kast etmiş korkak ve alçakların Türkiye’yi karıştırmasına müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz.Onlar fistan giyip sıkıyı görünce kaçıyorlardı. Onlar insanlık tarihinin yüz karaları, onlar yaratılmışların en aşağısıdır. Ve onlar katildir.Türkiye’nin gündemini katiller belirleyemez. Hassasiyetlerimizi kaşıyarak ülkemizi iç kargaşa ve çatışma ortamına sürüklemeyi başaramazlar.Devlet güçlüdür, ihanetin hakkından gelecektir. Zira başka çare yoktur. Bize düşen omuz vermek, dua etmek, mücadeleyi kolaylaştırmaktır. Kürt kökenli kardeşlerim de terörün cereme ve cefasını çekmişlerdir. Bombacı canavarlara en kesif tepkiyi mutlaka göstereceklerdir.Türk-Kürt arasına nifak sokarak kanlı boğuşmaya çekmek hiçbir şerefsizin ulaşamayacağı kör bir gayedir. Millet birliğine sahip çıkacaktır. Terör zulümdür ve zulüm karşısında tarafsız kalmak günaha, dökülen kanlara, ihanete ortak olmaktır. Millet zulme rıza göstermeyecektir. Türk tarihi aynı zamanda kardeşliğin, kaynaşmanın ve kucaklaşmanın tarihidir.Bu tarihi tersine çevirmek iblis uşaklarına nasip olmayacaktır.”

necdetbuluz@gmail.com
www.facebook.com/necdet.buluz