Mimar Sinan Resim ve Fotoğraf Yarışması sonuçlandı…….

Bir ay boyunca tüm okullarda Mimar Sinan ve Mimar Sinan’ın eserleri anlatıldı…..

1.Uluslararası Mimar Sinan’ı Anma Etkinleri yapıldı…..

Mimar Sinan Resim ve Fotoğraf Yarışması sonuçlandı………

Haber:Halim UTLU
Mimar Sinan’ı anma etkinlikleri kapsamında, “Siz Mimar Sinan olsaydınız nasıl bakardınız” başlığıyla, öğrenciler
arasında düzenlenen Mimar Sinan Resim ve Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.
Uluslararası Mimar Sinan’ı Anma Etkinleri kapsamında,Başbakanlık Tanıtma Fonunun katkılarıyla, Ankara Kahramankazan Belediyesi tarafından düzenlenen Mimar Sinan Anma programında, 1 ay boyunca tüm okullarda Mimar Sinan ve Mimar Sinan’ın eserleri anlatıldı.Anma programı kapsamında ayrıca, “Siz Mimar Sinan olsaydınız nasıl bakardınız” başlığıyla İlk, orta ve lise öğrencileri arasında resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi. unnamed-3
Dombra’nın yazarı Arslanbek Sultanbekov konser verdi
Anma etkinlikleri kapanış gününde ise Kahramankazan Aile Yaşam Merkezinde “Koca Sinan” konulu konferans ve yarışmaya katılan öğrencilerin resim ve fotoğraflarından oluşan sergi düzenlendi. 200’ün üzerinde öğrencinin ilgi gösterdiği resim ve fotoğraf yarışması, idareciler tarafından ilgiyle karşılandı. Programın sonunda, resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenler öğrencilere ödülleri verilirken, anma etkinliğinin finali Dombra’nın yazarı Arslanbek Sultanbekov’un verdiği konseri ile son buldu.
İslam Tarihinde ikinci bir Mimar Sinan doğmamıştır
Uluslararası Mimar Sinan’ı Anma Etkinlerinde konuşan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk,
Mimar Sinan’ın, İslam Tarihinde ve dünyada önemli yapılar arasında gösterilen Selimiye Camisini, 86 yaşında yaptığını anlatarak,özetle şunları söyledi;
“Çalışma ve başarının yaşı yoktur. Türkiye’nin geçtiği bu zor şartlarda, Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana, milli birlik ve beraberliğimizin ilk kez bu kadar zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Yeni Türkiye’nin inşasında siz gençlere çok iş düşüyor. İslam Tarihinde ikinci bir Mimar Sinan doğmamıştır.
Neden ikinci bir Mimar Sinan aranızdan çıkmasın? Türkiye, köklü bir geleneğin devamı olarak güçlü ve zengin donanım ve eserlere sahiptir. Mimar Sinan’ın sizlere ilham olmasını diliyorum. Bugünden itibaren çok daha çalışacak, çalışmakla beraber Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine sizlerin sayesinde ulaştıracağız.”