Muhasebeciler Girne’de buluştu

16. Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu

1 Aralık Perşembe günü Kıbrıs Girne’de Başlıyor

Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu’nun 16.sı bu yıl İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliğinde 1 – 3 Aralık tarihlerinde Kıbrıs Girne’de yapılacak.

“Finansal Raporlamada Güncel Tartışmalar” temasının ön plana çıktığı Sempozyumda, öncelikle 10 yıldan bu yana kullanımda olan muhasebe ve finansal raporlama standartlarından beklentilerin ne ölçüde karşılandığına ilişkin dünyadan ve ülkemizden bulguların tartışılması ve bu tartışmaların gelecekteki uygulamalara ışık tutması hedefleniyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) ve meslek odası temsilcilerinin, yasa koyucu ve düzenleyicilerin, uygulayıcıların ve denetleyicilerin, bürokratların, akademisyenlerin, denetim, finansal raporlama ve müşavirlik hizmeti veren meslek mensuplarının, kurum ve kuruluşların finansal raporlama alanında çalışan yönetici ve çalışanlarının katılacağı Sempozyumun 1 Aralık Perşembe günü, 10.00-11.00 saatleri arasında yapılacak olan açılışına KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş, TÜRMOB Başkanı Prof.Dr.Cemal Yükselen ve KKTC Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı da katılacak.

Sempozyumunun açılış bildirisi “Zorunlu TFRS Uygulamasına İlişkin Dünyadan ve Türkiye’den Gözlemler” başlığı altında Prof.Dr. Serdar Özkan tarafından çerçeve bir sunum ile ele alınacak.